Türkiye (Son Dakika) 11 öğrenci tavuk dönerden zehirlendi

11 öğrenci tavuk dönerden zehirlendi

Paylaş
11 öğrenci tavuk dönerden zehirlendi

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde Hüseyin Başaran Ortaokulu'nda okuyan 11 öğrenci kantinden alıp yedikleri öne sürülen tavuk dönerden zehirlenerek hastanelik oldu

Ünye İlçesi'nde bulunan Şehit Hüseyin Başaran Okulu'nda kantinde satılan tavuk dönerden yedikleri öne sürülen 11 öğrenci bir süre sonra fenalaştı. Öğrencilerin peş peşe mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetleri nedeniyle okul yönetimi 112 ambulansı çağırdı. Çocuklar ambulanslarla Ünye İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Burada yapılan ilk müdahalede çocukların besin zehirlenmesi geçirdikleri belirlendi. Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, öğrencilerin mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetiyle hastanede tedavi altına alındığını belirterek, şöyle dedi:

"Çocuklarımıza doktor nezaretinde serum veriliyor. Şu an 7 çocuğumuz taburcu edildi, sağlıkları yerinde. Herhangi bir sorun yok. 4 çocuğumuzun tedavileri sürüyor. Şu aşamada çocukların sağlığını olumsuz yönde daha ileriye götürecek bir durum söz konusu olmadığı görülüyor. Çocukların ifade ettiği kadarıyla kantinden aldıkları tavuk dönerden dolayı gıda zehirlenmesi yaşadıkları görülüyor. Kantinden numuneler okul idaresi tarafından alındı. Ünye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden uzman ekipler de ürünle ilgili numune almak ve kontrolleri yapmak üzere gönderildi. Çocukların sağlığı her şeyden önemli. Çocuklarımızın taburcu olmaya başladığını öğrendik, o da bizi sevindirdi."

Mücahit GÜREL/ÜNYE(Ordu), (DHA)


Haberin Devamı