Gündem 11 yaşında intihara kalkıştı

11 yaşında intihara kalkıştı

Paylaş
11 yaşında intihara kalkıştı

İntihar girişiminde bulunan ve kalbi duran 11 yaşında T.U., götürüldüğü Tunceli Devlet Hastanesi'nde yaşama döndürüldü

Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar Beldesi’nde oturan T.U., bugün intihar girişiminde bulundu. Saat 14.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle kendini iple tavana asan T.U.’yu gören ablası çığlık atarak yardım istedi.

Haberin Devamı

Hemen müdahale eden aile fertleri ipi kesip T.U.’yu kucaklayarak 300 metre uzaklıktaki sağlık ocağına götürdü.

KALBİ DURDU

Sağlık ocağına saat 14.10’da getirildiğinde vücudunda morarma başlayan ve kalbinin durduğu belirtilen T.U. ilk müdahalenin ardından acil olarak Tunceli Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Saat 15.15’de Tunceli Devlet Hastanesi’ne ulaştırılan T.U.’ya buradaki doktorlar acil müdahalede bulundu.

Duran kalbi yeniden çalıştırılıp yaşama döndürülen T.U., Tunceli Jandarma Komutanlığı’nca sağlanan helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne götürülek yoğun bakıma alındı.

Akpazar Beldesi Sağlık Ocağı’nda T.U.’ya ilk müdahaleyi yapan Dr. Ertuğrul Sağlam, sağlık merkezine getirildiğinde kalbinin durduğunu belirlediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Dr. Sağlam, "T.U., saat 14.10 itibariyle sağlık ocağına getirildi. Ağabeyinin kucağında getirilen T.U.’nun boynunda ip izi vardı ve morartılar oluşmuştu. Bize geldiği zaman kalbi tamamen durmuştu. Yapılması gereken tüm tıbbi müdahaleleri uyguladık ve daha sonra ambulans ile Tunceli Devlet Hastanesi’ne sevk ettik" dedi.

Ferit DEMİR- Şahismail GEZİCİ/TUNCELİ, ELAZIĞ, (DHA)