Türkiye (Son Dakika) 11 yaşındaki Melih ihmal kurbanı! Kaldırımda dondurma yerken başına kalas düştü, öldü

11 yaşındaki Melih ihmal kurbanı! Kaldırımda dondurma yerken başına kalas düştü, öldü

Paylaş
11 yaşındaki Melih ihmal kurbanı! Kaldırımda dondurma yerken başına kalas düştü, öldü

İstanbul Ümraniye’de 11 yaşındaki Melih Güngör isimli çocuk, ağabeyi ve arkadaşıyla birlikte kaldırımda dondurma yiyip sohbet ederken, hiçbir güvenlik önlemi alınmadan çatı yenileme çatışması yapılan binadan başına kalas düşmesi sonucu hayatını kaybetti

Ümraniye'nin Esenkent Mahallesi’nde, 6'ncı sınıf öğrencisi Melih Güngör, ağabeyi Semih ve arkadaşlarıyla birlikte çatı yenileme çalışması yapılan iki katlı binanın yakınında kaldırım üzerinde dondurma yiyip sohbet ediyordu. Çatı yenileme çalışması yapılan binanın çevresinde güvenlik önlemi yoktu.

AĞABEYİ ELİYLE TAMPON YAPIP YARDIM İSTEDİ


Bir anda binadan Melih’in başına kalas düştü. Melih kanlar içinde yere yığıldı. Ağabey Furkan bir yandan kanayan bölgeye eliyle tampon yaptı; bir yandan da bağırarak yardım istedi.


ANNE VE BABASI OLAY YERİNE KOŞTU AMA...


Yardım çığlıklarını duyan baba Seyfi Güngör ile anne Serap Güngör, Melih’i kucaklayarak komşularının aracına bindirdi. Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen Melih burada yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.


GÖZYAŞLARI SEL OLDU


Melih’in cenazesi dün helallik için evinin önüne getirildi. Burada gözyaşları sel oldu aktı. Ömer Faruk Darende Camii’nde ikindi vakti düzenlenen cenaze töreninin ardından da Melih Güngör, Yenidoğan Mezarlığı’nda toprağa verildi. Olayla ilgili bina sahibiyle çatı çalışması yapan bir kişi gözaltına alındı.


"BİNADA ÇALIŞIYORLARDI"


Olayı anlatan 13 yaşındaki ağabey Semih Güngör, "Dondurma yiyorduk. Binada çalışıyorlardı. Kardeşimin üstüne kalas düştü. Kanlar içinde yere yığıldı. Babam geldi. Buradan otomobille hastaneye götürdük. Orada da hayatını kaybetti" dedi.


"HİÇBİR GÜVENLİK ÖNLEMİ YOK"


Bina sahibi ile bir çalışanın gözaltında olduğunu söyleyen amca Seyfettin Güngör ise, "Hiçbir güvenlik önlemi yok. Sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz. 1 ay önce de başka bir kişinin üstüne tuğla düştü. İki kişi gözaltında, şikayetçiyiz" ifadesini kullandı.

Melih Güngör’ün yakını Aydın Özden gözyaşları içinde, "İçimiz yanıyor. Tedbirsizlik yüzünden canımızın birini kaybettik. Üzüntümüz büyük. Hiçbir önlem alınmadan inşaat yapılması yanlış" diye konuştu.

"BURADAN ÇOCUKLAR GEÇİYOR, DİYE UYARDIM"


Olayı anlatan sokak sakini Feridun Taş ise, "1 hafta önce usta çatıdan aşağı parçalar atıyordu. Uyardım, ’buradan çocuklar geçiyor’ dedim. Usta ’hiçbir şey olmaz’ dedi. Keşke o zaman bunun üzerinde dursaydık. Bilemedik böyle bir şey yaşanacağını" dedi.

İhsan YALÇIN - Ramazan EĞRİ - Harun UYANIK - İdris TİFTİKCİ / İSTANBUL, (DHA)

Haberin Devamı