Gündem 11 yıllık sır cinayet

11 yıllık sır cinayet

Paylaş
11 yıllık sır cinayet

Norveçli Eileen Gullaksen, romatizma tedavisi için geldiği İzmir Balçova'da ormanda tecavüze uğradıktan sonra başına taşla vurularak öldürüldü; fakat bu cinayet 11 yıldır çözülemiyor

İKİ ÇOCUK ANNESİYDİ

Haberin Devamı

Norveçli 2 çocuk annesi Eileen Gullaksen (47), romatizma tedavisi için arkadaşı Marianna Holmedall ile 13 Nisan 1999’da İzmir Balçova Termal Tesisleri’ne gitti. Tedavisi sırasında tek başına yürüyüşe çıkan Gullaksen, ormanlık alanda tecavüze uğramış ve başına taşla vurularak öldürülmüş halde bulundu. Gullaksen’in cansız bedeninden, şüpheli veya şüphelilere ulaşmak amacıyla DNA testi için sperm örneği de alındı.

HUKİKİ ENGELLER ÇIKTI

Jandarma hukuki engeller nedeniyle Gullaksen’in arkadaşı Marianna Holmedall’ın ifadesini ve o sırada tesiste bulunan Norveçli, Bulgar ve Arnavut toplam 64 turistten DNA testi için kan örneği alamadı. Jandarma olayla ilgili en ufak bir ipucu el edebilmek için bölge sakinleri, işçiler, çevre köylerdekiler, ziyaret için tesise gelenler dahil toplam 21 bin 200 kişiyi sorguladı. Bine yakın yerli ve yabancıdan alınan kıl ile kan örneklerine yapılan DNA testleri cinayeti çözmedi.

Haberin Devamı

MEDYUMLAR DA ÇÖZEMEDİ

Gullaksen’in eşi Asbjörm Gullaksen, kızı Nina ve oğlu Ronny sık sık İzmir’e gelip cinayetin aydınlanması için yetkililerle görüştü. Ailenin, katil veya katillerin yakalanmasını sağlayacak kişiye 20 bin dolar ödül vaadi de işe yaramadı. Gullaksen Ailesi, Norveç’te bir televizyon programı yapan iki medyumu da olay yerine getirdi. İki medyum, cinayetle ilgili ortaya farklı iddialar attı. Ama sonuca varılamadı. Tüm bu çabalar aradan geçen 11 yılda cinayetin sırrını çözmeye yetmedi.

Bahri KARATAŞ/DHA