Gündem 112 yaşında, 125 torunu var

112 yaşında, 125 torunu var

Paylaş
112 yaşında, 125 torunu var

Malatya'nın Darende İlçesi'nde yaşayan, beşinci kuşak torununu gören 112 yaşındaki Münevver Aygün'ün 125 torunu var

Münevver Aygün’ün kızı Nebahat Eren (65), 2 yıldır yatalak olan annesinin 24 yıldır kendisiyle yaşadığını belirtti. Kemik erimesi nedeniyle yatalak olan annesinin başka rahatsızlığı olmadığını, çoğu zaman bilincinin yerinde olduğunu ve çok eski olayları hatırladığını söyledi.

Torununun torununu görmesinin annesini çok mutlu ettiğini kaydeden Eren, "Annem asırlık çınar gibi. Ona bakabilmek bana nasip oldu. Annem 112 yaşında, 5 çocuğundan 3’ü hayatta. En büyük çocuğu 84 yaşında. Annemin 32 torunu, 78 torununun çocuğu, 15 torununun torunu olmak üzere 125 torunu var.

Yaşlılığa bağlı kemik erimesinden başka sağlık sorunu yok. Doktorlar annemin iç organlarının 15 yaşında genç kızınki kadar sağlam olduğunu söylüyor" dedi.

"ANNEM HEP DOĞAL BESLENDİ"

Annesinin uzun yaşamasının sırrını doğal beslenmesine ve hiç ilaç kullanmamasına bağlayan Eren, şöyle konuştu: "Annem bugüne kadar hiç ilaç kullanmadı, hep doğal beslendi.

Sofrasından yoğurdunu ve sütünü hiç eksik etmezdi. Şimdi ona ben bakıyorum. Ben de onun bu geleneğini devam ettiriyorum. Beslenmesinde yoğurdu, sütü ve balı hiç eksik etmiyorum. Annem haftada bir kez tüm gün uyuyor. Bu sürede hiçbir şekilde uyandıramıyoruz. Hiçbir şey yemeden bol su tüketiyor."

Münevver Aygün’ü sağlık kontrolünden geçiren Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi doktorlarından Mehmet Kurhan, Aygün’ün sağlık durumunun çok iyi olduğunu, birçok yaşlıda görülen sağlık sorunlarının görülmediğini ifade etti.