Türkiye (Son Dakika) 1146 kişi adına uçak bileti aldılar

1146 kişi adına uçak bileti aldılar

Paylaş
1146 kişi adına uçak bileti aldılar

İzmir'in de aralarında bulunduğu 6 kentte gerçekleştirilen operasyonda, sahte kredi kartı bilgileriyle özellikle uçak bileti alıp havayolu şirketlerini zarara uğratan 17 kişilik şebeke çökertildi

Milyonlarca liralık dolandırıcılık olayını gerçekleştiren şebeke üyelerinin, Faslı hackerlardan elde ettikleri yabancı kişilerin kredi kartı bilgilerini kullandıkları, zarara uğrayan havayolu şirketlerinin de önlem amaçlı bazı hatlarda satışlarını durdurmak zorunda kaldığı bildirildi.

İzmir Emniyeti Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen Nisan ayında THY başta olmak üzere bazı havayolu şirketlerinden sahte kredi kartı bilgileriyle bilet alındığı, mağdur olan firmaların call center ve internet aracılığıyla bazı hatlarda satışlarını durdurmak zorunda kaldığının ortaya çıkması üzerine çalışma başlattı.

Yaklaşık 8 aydır sürdürülen teknik takip ve istihbari çalışma doğrultusunda, çoğunluğu Diyarbakır’da oturan şebekenin üyelerinin, Faslı hackerlardan Fransızlar başta olmak üzere yabancı kişilerin kredi kartı bilgilerini temin ettiği, bunlarla internet üzerinden uçak bileti aldığı, konaklamalarda ve alışverişlerde kullandığını saptadı.

Operasyon için düğmeye basan ekipler, İzmir, İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Antalya ve Bursa’da önceden belirlenen adreslere baskınlar düzenledi. Baskınlarda, şebekenin elebaşları O.B. (28), H.C. (40), elemanları A.H.F. (41), K.Ö. (39), D.A. (28), Ö.B. (29), Y.Ç. (16), S.A. (29), M.İ. (21), Z.Y. (42), C.C.Y. (34), H.C. (30), A.İ. (38), S.B. (25), O.T. (32), F.K. (29), K.A.’yı (51) yakaladı. Şüphelilerle birlikte 2 ruhsatsız tüfek ve 6 fişek ele geçirildi.

1146 KİŞİ ADINA UÇAK BİLETİ

Şüphelilerin, Emniyet’teki sorgusu sürerken, bu yolla 1146 kişi adına uçak bileti aldıkları belirlendi. Bu kişiler arasında şebeke üyeleriyle, kendi kredi kartlarını kullandırmayıp sahtelerinin kullanılmasına izin vererek anlaşma yapan, ücretini elden ödeyen 178 kişinin de ’şüpheli’ sıfatıyla ifadesine başvuruldu, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Ayrıca şebeke üyelerinin, kredi kartı bilgilerini lüks otellerde konaklama, internet üzerinden alışverişte de kullandığı, bu yöntemlerle milyon TL’lik dolandırıcılık olayına karıştıkları saptandı. Şebeke üyelerinin, uçak biletlerinin satın alınmasında tanıdıkları bir acenteyi de kullandıkları öğrenildi. Dolandırıldığını anlayan bir Fransız vatandaşının da şikayetine neden olan soruşturma kapsamında, elebaşlarından H.C.’nin, haksız kazancıyla Fas’ta ve eğlence yerlerinde çekilmiş fotoğrafları da ortaya çıktı.

Emniyet’te sorguları süren şüphelilerin, savcılıktan alınan ek gözaltı süresiyle cumartesi günü adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

Turaç TOP/İZMİR, (DHA)

Haberin Devamı