Gündem 12 bin kapak topladı muhattap bulamıyor

12 bin kapak topladı muhattap bulamıyor

Paylaş
12 bin kapak topladı muhattap bulamıyor

Engellilere tekerlikli sandalye sağlamaya yönelik "Mavi Kapak" kampanyası kapsamında Kütahya'nın Simav ilçesinde 12 bin dolayında kapak toplayan vatandaşlar muhatap bulamamaktan şikayetçi oldu

Bir işyerinde tezgahtar olarak çalışan SSK emeklisi Mehmet Kuzu (53), gazetelerde okuduğu ve televizyonlarda seyrettiği mavi kapak kampanyası kapsamında hayatları değişen engellilerin hikayelerinden çok etkilendiğini ve bu yüzden de en az bir engelliyi özgürlüğüne kavuşturmak için iki arkadaşının da yardımı ile başlattığı çalışmalarda 6 ayda 12 bin dolayında mavi kapak toplamayı başardıklarını söyledi. Topladıkları kapakları nereye, kime ve nasıl ulaştıracakları konusunda bilgi sahibi olmadıklarını ifade eden Kuzu, bu sebeple kapakları doldurdukları çuval veya şişelerde depoda beklettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Herkesin bu kampanyaya katılması gerektiğine vurgu yapan Kuzu, araştırmalarına göre mavi kapak projesi kapsamında 2009 yılından bu yana ülke genelinde 200 tona yakın toplanan kapaklarla 500’ü aşkın tekerlekli sandalyenin ihtiyaç sahiplerine dağıtılmış olmasının kendilerini harekete geçirdiğini söyledi. Böylesine hayırlı bir işe vesile olmak maksadıyla Simav Manifaturacılar Çarşısındaki arkadaşlarıyla birlikte bu projeye katıldıklarını ifade eden Kuzu, evden işe gelir giderken gördüğü her şişenin kapağını aldığını, bazen daha çok toplamak için yolunu uzattığını söyledi.

Topladıkları mavi kapakları nereye ve nasıl gönderecekleri konusunda bilgi sahibi olmadıklarını dile getiren Kuzu, bu işi bilenlerin kendilerine öncülük etmesini beklediklerini söyledi. Kuzu, topladıkları 12 bin kapak ile ilgili kendileriyle görüşmek isteyenler için 0 541 343 75 10 numaralı telefonunu sürekli açık tuttuğunu kaydetti.

Haberin Devamı