Spor 12 Dev Adam komşuyu devirdi

12 Dev Adam komşuyu devirdi

Paylaş
12 Dev Adam komşuyu devirdi

12 Dev Adam, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'ndaki 3. karşılaşmasında Yunanistan'ı yenerek 3'te 3 yaptı ve C Grubu'nda liderliği eline aldı

Milli Basketbol Takımımız, Dünya Basketbol Şampiyonası’nda oynadığı üçüncü maçında güçlü rakibi Yunanistan’ı 76-65’lik skorla mağlup ederek tarihi bir zafere imza attı.

Haberin Devamı

Maçın hakem 3'lüsünün karşılaşma süresinde alehimize çaldığı düdüklere rağmen 12 Dev Adam bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılmayı bildi.

Karşılaşmayı TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Dışışleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yunanistan Dışişleri Bakan Vekili Dimitris Drucas, TBF Başkanı Turgay Demirel ve yaklaşık 10.000 basketbolsever izledi.

Ankara Spor Salonu’ndaki mücadeleye hızlı başlayan 12 Dev Adam, ilk periyodu 22-15 önde tamamladı. İkinci çeyrekte kontrolü eline alan Yunanistan tecrübesini konuşturup, farkı iyice azalttı. Ancak milliler buna rağmen soyunma odasına 39-41 galip girdi.

12 DEV ADAM YUNANİSTAN'I DEVİRDİ (FOTO GALERİ)

İkinci yarıya da fırtına gibi başlayan ve Ersan İlyasova’nın üçlükleriyle farkı açan Ay-Yıldızlılar, üçüncü çeyreği 65-51 üstün bitirdi. Son bölümde kontrolü elinde tutan A Milli Takımımız taraftarın da desteğiyle mutlu sona ulaştı: 76-65.

Haberin Devamı

SIRADA PORTO RİKO VAR

12 Dev Adam, C Grubu'ndaki 4. maçında bugün saat 21.00'de Porto Riko ile karşılaşacak. Yunanistan ise Fildişi ile karşılaşacak.

TANJEVIC: EN ÖNEMLİ GALİBİYETİ ALDIK

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası C Grubu karşılaşmasında Yunanistan'ı 76-65 yenen (A) Milli Takım'da antrenör Bogdan Tanjevic, “En önemli galibiyetimizi aldık” dedi. Tanjevic, maçın ardından yaptığı açıklamada, her iki ekip için de mükemmel bir oyun olduğunu belirtti.

Ersan İlyasova'nın mükemmel bir maç çıkardığını ifade eden Tanjevic, “Bunun için şanslıyız. En önemlisi karşılaşma centilmence geçti. Zor anlar yaşadık, ancak şans bizimleydi. En önemli galibiyetimizi aldık. Türk ve Yunan bakanların birlikte maçı seyretmesi çok önemli. Soyunma odalarını ziyaret ettiler. Umarım bu gece iki ülke ilişkilerini iyi etkiler” diye konuştu.