Siyaset '12 Eylül'de cetelerle darbeciler kaybedecek
Paylaş
'12 Eylül'de cetelerle darbeciler kaybedecek

İstanbul'da tünel açan Başbakan Erdoğan, 12 Eylül'deki referandumda 'Evet' oyu isteyerek “12 Eylül'de kaybeden evelallah darbeciler, çeteler, hukuk dışı örgütlenmeler olacak” dedi

ERDOĞAN TÜNEL AÇTI

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan Dolmabahçe-Bomonti arası kara yolu tüneli ile bağlantı yollarının açılışı dün Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. Tünel Kağıthane’den Dolmabahçe’ye ulaşımı 40 dakikadan 5 dakikaya düşürecek. Başbakan Erdoğan, açılıştaki konuşmasında Anayasa değişikliği için 12 Eylül’de yapılacak referandumda ‘Evet’ oyu istedi.

‘NİÇİN EVET?’

Erdoğan, şöyle konuştu. Niçin evet? Kadınlarımız, çocuklarımız, yaşlılarımız, şehitlerimiz, dul ve yetimler, gazilerimizin her alanda avantajlı olmalarını sağlamak için 12 Eylül’de ‘Evet” diyoruz. Bu, milletin projesi. Bu, darbe Anayasası’nı kenara itip milletin Anayasası’na ‘Evet’tir. Fişlemenin tarihe karışmasına ‘Evet’ diyoruz. Bu milletin evlatları devlet dairelerinde, şurada burada fişlenmesin.

Haberin Devamı

‘DEMOKRASİ OTOBANI’

Erdoğan şöyle devam etti: Türkiye büyüyor, Türkiye’nin ekonomisi büyüyor, ama Türkiye’nin demokrasisi de güçleniyor, onun için ‘Evet’. Altını çizerek ifade ediyorum; yol yapmakla iş bitmiyor, mesele bitmiyor. Türkiye’nin her tarafını bölünmüş yollarla donatırken, eş zamanlı olarak demokrasi otobanını da inşa etmek, siyaset yolunu da temizlemek zorundayız.

‘MİLLET KAZANACAK’

Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı: Referandumda demokrasi, özgürlükler, ülke ve millet kazanacak. 12 Eylül’de kaybeden evelallah darbeciler, çeteler, hukuk dışı örgütlenmeler olacak. Anayasa değişikliği projesi partimin değil halkın projesidir. 12 Eylül darbesini yapan ve onların yardımcılarının hesap vermesine imkan hazırlamaya ‘Evet’ diyoruz.,