Siyaset '12 Eylül'de hayır deyin Recep Bey'e yol görünür'
Paylaş
'12 Eylül'de hayır deyin Recep Bey'e yol görünür'

Ankara Altındağ'da konuşan Kılıçdaroğlu, vatandaşlara “Hayır sesi yükselmeli. 12 Eylül'deki referandumdan hayır çıkarsa, Recep Bey'e yol görünür” diye seslendi

‘HALK HAPI YUTMAYACAK’

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “12 Eylül’deki referandumda ‘Hayır’ diyelim” mitinglerine dün Ankara’da devam etti.

Altındağ Doğantepe’de konuşan Kılıçdaroğlu “Anayasa değişikliği halkın hiçbir sorununu çözmeyecek. Tam tersine daha fazla derinleştirecek ama halk bu hapı yutmayacak” dedi. Kılıçdaroğlu, “12 Eylül’deki referandumun sonucunda ‘Hayır’ çıkacak. Bu sayede Recep Bey’e yol görünecek” diye konuştu.

‘GARİBAN NE YAPSIN’

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: Recep Bey, Yüce Divan’dan kurtulacak, onun için Anayasa değişikliğini getiriyor. Halkın hareketi Altındağ’dan, büyük kentlerin varoşlarından başlamalı, güçlü olmalı ve CHP’yi iktidara taşımalı. Recep Bey, 10 bin TL emekli aylığı alıyor. Başbakandır, alıyordur. Senin yol paran, mutfak masrafın yok. Sen 10 bin TL ile geçinemiyorsan, Altındağ’ın bu garibanı nasıl geçinecek. Sen önce vatandaşın sorununu çöz.

Haberin Devamı

'ASKERİN GELENEĞİNE SİYASİLER KARIŞMASIN'

Kemal Kılıçdaroğlu dün sabah CHP Parti Meclisi toplantısından sonra Yüksek Askeri Şura’da (YAŞ) yaşanan terfi krizini yorumladı. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: Ordunun hem terfi hem emeklilik sisteminde teamülleri vardır. Bu teamüllere siyasilerin karışması doğru değil. Siyasetçilerin askerlerin terfilerine, emeklilik sistemine müdahale etmeleri doğru değildir. Doğru olmadığını hep gördük. Askeri siyasetin dışında tutmamız lazım. Eğer teamüllerin içine girerseniz, müdahale ederseniz onu siyasetin içine çekmiş olursunuz. Asker siyasete bulaştığı zaman faturasını halk ödemiştir.