Siyaset '12 Eylül'ün zulmünü ruhumda yaşadım'
Paylaş
'12 Eylül'ün zulmünü ruhumda yaşadım'

Erdoğan "Biz 12 Eylül'ün öncesini, 12 Eylül zulmünü ve sonrasının baskılarını bütün ruhumuzda, bedenimizde hissettik. 27 Nisan'da dut yemiş bülbüle dönenler, bizim neler yaşadığımızı bilmezler” dedi

ELEŞTİRİLERE YANIT

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan, Anayasa değişikliğinin oylanacağı 12 Eylül’deki referandumda ‘Evet’ oyu isterken, 12 Eylül askeri darbesi sonrası asılan sağcı ve solcu gençleri anmış ve ağlamıştı. CHP ve MHP’den Erdoğan’a “12 Eylül ürünü” tepkisi gelmişti. Başbakan Erdoğan dün Yalova Marina’da toplu açılış törenine katıldı ve eleştirilere yanıt verdi.

‘MAĞDUR EDEBİYATI’

Erdoğan şöyle konuştu: Bize diyorlar ki ’Siz 12 Eylül’de ne gördünüz, ne yaşadınız?’ Bunu bize söyleyenler önce aynaya baksınlar. Biz 12 Eylül’ün öncesinin acılarını da yaşadık, biz 12 Eylül zulmünü de yaşadık, biz 12 Eylül sonrasının baskılarını da bütün ruhumuzda, bedenimizde hissettik. Onların 12 Eylül’den sonra yaptığı gibi mağduriyet edebiyatına sağınmadık.

Haberin Devamı

‘BİLEMEZLER’

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: Biz 27 Mayıs’ı da, 28 Şubat’ı da yaşadık. 27 Nisan’ı da biz yaşadık. 27 Mayıs’a çanak tutanlar neler yaşadığımızı anlayamaz. 28 Şubat’a alkış tutanlar bizim neler yaşadığımızı anlamazlar. 27 Nisan’da dut yemiş bülbüle dönenler, bizim neler yaşadığımızı bilmezler. 12 Eylül’de bedel ödediğini söyleyenler neden çetelerin avukatlığını yapıyor.

‘BIRAKIRIM’ SÖZÜ

Anayasa değişikliğine ‘Hayır’ çağrısı yapanlara yüklenen Erdoğan “Vicdanınız sızlamıyor mu? Anayasa değişikliğinin Türkiye’nin yararına olacağını bal gibi biliyorlar” dedi.

Erdoğan, daha önce de dile getirdiği “AK Parti iktidar olamazsa siyaseti bırakırım” iddiasını tekrarlayarak “Başbakan sıfatıyla huzurunuzdayım. Partim seçimde ikinci olursa genel başkanlığı bırakarım” diye konuştu.