Ekonomi 12 milyon çocuğa trafik eğitimi

12 milyon çocuğa trafik eğitimi

Paylaş
12 milyon çocuğa trafik eğitimi

Dünya ölçeğinde çocuk ve gençlere yol güvenliği eğitimi veren ilk program olan Renault'nun 'Herkes İçin Güvenlik' projesi, 10 yılda 12 milyon öğrenciye trafik eğitimi sağladı

HAKAN ÇELİK

Renault, 2000 yılından bu yana her yıl yenilenen uluslararası ‘Herkes İçin Güvenlik’ programı kapsamında, ilköğretim okullarının öğretmenleriyle öğrencilerine verilen eğitim setleri ve düzenlenen afiş yarışması sayesinde, öğrencilerin yol güvenliği konusunda eğitilmesine olanak sağlıyor. Renault’nun geliştirdiği ‘Herkes İçin Güvenlik’ programı, bu yıl da dağıtılan öğrenim seti sayesinde, tüm dünyada 7 ile 11 yaş arasındaki bir milyondan fazla çocuğun trafik güvenliği konusunda eğitilmesine olanak tanıdı. Renault böylece 10 yılda 12 milyon çocuk ve gence yol güvenliği eğitimi vermiş oldu.

Renault, çocuklara trafik güvenliği bilinci ve eğitimi veren ‘Herkes İçin Güvenlik’ programının 10’ncu yılını 27-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen uluslararası buluşma çerçevesinde Technocentre’da ve Disneyland’da 7 ülkenin öğrencilerinin katılımı ile kutladı. 2011- 2012 öğretim yılından itibaren, programın pedagojik içeriği çevreye saygılı ulaşım uygulamaları başlığını içerecek şekilde geliştirilecek. Gelecek Eylül ayından itibaren, Renault eğitim programının içeriğini genişletecek.

Yol ve trafik güvenliğine ek olarak, çevreyi koruma konusu da programa dahil edilecek. Dünya ölçeğinde çocuk ve gençlere yol güvenliği eğitimi veren ilk program olan Renault’nun ‘Herkes İçin Güvenlik’ projesi, 10 yılda 12 milyon öğrenciye trafik eğitimi sağladı 12 milyon çocuğa trafik eğitimi Bu fotoğraf dün öğleden sonra saat 15.00 sularında İstanbul’da çekildi. Yer Haliç Köprüsü’nün en sağ şeridi. Bir sürücü aracını emniyet şeridine çekmiş patlayan lastiğini değiştirmeye çalışıyor.

BU FOTOĞRAFTAKİ EKSİĞİ BULUN!

Trafiğin en yoğun olduğu saat ve arka taraftan yüzlerce araç hızla gelip geçiyor. Sürücü, yola lastik değiştirdiğini gösteren hiçbir uyarı levhası koymamış. Olay yerine gelen iki trafik polisi sürücüye lastik değişimini hızlandırması için yardımcı olmaya çalışıyor. Ancak onların da aklına arka tarafa kuka ya da uyarı levhası koymak gelmiyor. Bu ihmal arkadan gelen bir aracın bu durumu fark edemeyip onlara çarpmasına neden olabilir. Türkiye yollarında eksik bilgi, araç gereç yetersizliği ya da umursamazlık nedeniyle buna benzer yüzlerce olay meydana geliyor. Bu görüntüler polislerden sürücü ve yayalara kadar trafikteki herkesin eğitim ve bilinçlenme konusunda daha çok şey yapılması gerektiğini kanıtlıyor.

Fiat-Chrysler el ele krizi aştı

Avrupa’nın en köklü ve güçlü otomotiv kuruluşlarından Fiat, Amerikalı dev ortağı Chrysler’i krizden çıkarıyor. Chrysler, Amerika ve Kanada hükümetlerinden aldığı kredinin tamamını geçtiğimiz günlerde ödedi. Chrysler’in çoğunluk hissesi de Fiat’ın kontrolüne geçti. Dünya ve Türkiye pazarında yeni Jeep Compass ve Jeep Cherokee ile müşterilerin karşısına çıkan Chrysler, sürecin finans ayağında da önemli iyileşmeler yaşıyor.

Fiat CEO’su Sergio Marchionne iki dev şirketin çalışanlara gönderdiği mektupta Amerika’daki ortak şirketleri Chrysler’in yılın ilk çeyreğini kârlılıkla kapattığını açıkladı. Marchionne, önümüzdeki günlerde iki markanın endüstriyel kaynaklar ve projeleri paylaşacağını ifade etti.

Dacia Duster No Limit

850 beygirlik Dacia

Bir süre önce Fransz Renault tarafından satın alınan Romanyalı Dacia, önümüzdeki 26 Haziran’da Amerika Birleşik Devletleri’nin Colorado eyaletinde dünyanın en ünlü, en zorlu ve en tanınmış tırmanma yarışı olan Pikes Peak International Hill Climb’de mücadele etmeye karar verdi.

Dacia bu yarışa, Trophee Andros’ta üç kez şampiyon olan Jean-Philippe Dayraut pilotajında, tamamen özel olarak hazırlanan 850 beygir gücündeki prototip Dacia Duster No Limit ile katlacak. Avrupa’daki pek çok dergi tarafından sınıfının en iyi arazi aracı olarak gösterilen Dacia Duster halen Fransa’da en çok satan 4X4 konumunda bulunuyor.

Elektrikli Nissan Leaf

Euro NCAP’ta bir ilk

Avrupa’da ve dünyada yılın otomobili olan yüzde 100 elektrikli Nissan Leaf, Euro NCAP’te bağımsız olarak gerçekleştirilen çarpışma testlerinden sonra ‘Güvenirliği En Yüksek Otomobil’ ödülünü aldı. Böylelikle Nissan Leaf bu ödülü alan ilk elektrikli araç oldu.

Leaf, Euro NCAP testlerinde yüzde 89 yetişkin güvenliği, yüzde 83 çocuk koruma, elektronik stabilite kontrolü ve hız sabitleyicinin de dâhil olduğu araç içi güvenlik sistemleri konusunda yüzde 84 güvenlik puanı aldı. Nissan Leaf, Amerika’daki Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü’nden (IIHS) kısa süre önce de ‘En Yüksek Güvenlik’ notunu almıştı.

2

Haberin Devamı