Ekonomi 12 milyon liralık vurgun yaptı, yakında kurtulacak

12 milyon liralık vurgun yaptı, yakında kurtulacak

Paylaş
12 milyon liralık vurgun yaptı, yakında kurtulacak

Yaklaşık 8 yıl önce Alfa Menkul Değerler'de çalışırken 12 milyon liralık vurgun yaptığı idda edilen Billur Fenerci, ABD'de ortaya çıktı

ABD’de iş kuran, Türk internet sitelerinde resim-leri yayınlanan Fenerci’nin ‘kaçak’ olduğunun tespiti için avukatlar mahkemeye başvurdu. Ancak mahkeme bu talebi reddetti. Fenerci yakında, zaman aşımından kurtulacak.

Haberin Devamı

ALFA Menkul Değerler’de genel müdür asistanlığı yaptığı 2003 yılında bugünün parasıyla 12 milyon liranın buharlaşmasına neden olup, daha sonra kayıplara karışan Billur Fenerci, ABD’de ortaya çıktı.

ABD’de iş kuran, Türklerin internet sitelerinde resimleri yayınlanan Fenerci’nin kaçak olduğunun tespiti için avukatlar mahkemeye başvururken, bu talep reddedildi.

EŞİYLE BİRLİKTE KAÇTI

Fenerci yakında, zaman aşımından kurtulacak, söz konusu davadan dolayı hakim karşısına çıkmayacak.
Haberhakkı.com’da yer alan habere göre, borsadaki büyük vurgunda adı geçen Billur Fenerci, eşi Oğuzhan Fenerci ile birlikte, aracı kurumdaki milyonlarca liralık vurgunun ardından kayıplara karıştı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), olayla ilgili soruşturma açılmasını talep etti.

Haberin Devamı

ZAMANAŞIMI

Alfa Menkul Değerler’in o dönemdeki Genel Müdürü Aziz Karadeniz’in de ihmalden yargılanması istendi. Yargılamalar uzun süre devam etti. Aziz Karadeniz ve Billur Fenerci hakkındaki bazı davaların zaman aşımından ortadan kaldırılmasına karar verildi.

SPK HAREKETE GEÇTİ

Sermaye Piyasası Kurulu, büyük vurgunun cezasız kalmaması için 8 yıl aradan sonra yeniden harekete geçti. Süren davaların zamanaşımından düşmemesi için, Billur Fenerci’nin izi sürüldü. Fenerci’nin yıllardır ABD’de yaşadığı belirlendi. İnternet sitelerindeki adresleri, fotoğrafları ortaya çıkarıldı. SPK avukatları, bu belgelerle İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesi’ne başvurdu. Sanıklar hakkında “kaçak” kararı verilmesi ve böylece zamanaşımı süresinin bu kararla kesilmesi istendi. Ancak mahkeme 25 Nisan 2011’de verdiği kararla bu talebi reddetti.

SPK İTİRAZ ETTİ: ‘KAÇAK’ KARARI ALIN

Mahkemenin Billur Fenerci ve eşinin ‘kaçak’ olduğunun tespitine ilişkin talebin reddi üzerine Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) avukatları, bu karara Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde itiraz etti. İtiraz dilekçesinde şöyle denildi: “Sermaye piyasası kuruluşlarının güven ve itibar müesseseleri olmaları ve uygulamada yatırımcıya ait sermaye piyasası araçlarının bu kuruluşlar tarafından suistimalinin yoğun olarak gündeme gelmesi nedeniyle SP Kanunu’nun 47. maddesi birinci fıkrasının 5 numaralı bendinde TCK’da düzenlenen ‘emniyeti suistimal’ suçu, sermaye piyasasının özelikleri dikkate alınarak daha kapsamlı biçimde düzenlenmiştir. SPK’nun 47.maddesinin A-5 hükmünde düzenlenen güveni kötüye kullanma suçu, TCK 155.maddede düzenlenen ‘güveni kötüye kullanma’ suçunun özel bir görünümüdür. Bu yüzden sanıklar hakkında ‘kaçaklık’ kararı verilmesi gerekmektedir. 2004’ten beri yakalanamayan sanıklar hakkında, yakalama yapılamadığından ve sanıkların yurt dışında yaşadıkları tespit edildiğinden, sanıkların zaman aşımı süresinin durmasını sağlamak üzere ‘kaçaklık’ kararı verilmesi zaruridir.”

BİLLUR FENERCİ KİMDİR?

Haberin Devamı

Türkiye’nin önde gelen borsa aracı kurumlarından Alfa Menkul Değerler’de genel müdür asistanıydı.
Milyon dolarlık işlemlere imza attı ve 2003’te bugünün parasıyla 12 milyon liranın buharlaşmasında rol oynayıp, ABD’ye kaçtı.
ABD’de iş kurmayı başaran Türkler arasına girdi.
Türklerin internet sitelerinde resimleri yayınlandı.

Haberin Devamı