Ekonomi 12 Temmuz dolar ve euro fiyatları (Dolar ne kadar?)

12 Temmuz dolar ve euro fiyatları (Dolar ne kadar?)

Paylaş
12 Temmuz dolar ve euro fiyatları (Dolar ne kadar?)

Dolarda gece yarısı yaşanan ve yurtdışı kaynaklı yaşanan artış kuru yeni tarihi zirvesine taşıdı. Dolar Asya piyasalarında gece yarısı 4.9743 ile rekor kırarken, sabahki işlemlerde ise önce 4.88 TL, ardından da 4.85 ve 4.82 TL seviyesine çekildi. Dolar öğle saatlerinde ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıklamalarının ardından 4.80 TL'ye geriledi. Analistler gece yarısı Asya kaynaklı yaşanan yükselişte Japon bireysel yatırımcıların 'zarar-kes' satışlarının etkili olmuş olabileceğini ifade ediyor

Dolarda yaşanan hareketlilik devam ediyor. Dün öğleden sonra ABD-Çin arasında artan gerilimin etkisiyle gelişmekte olan para birimlerine yönelik atakla yönünü aşağı çeviren Türk Lirası, gece yarısı bir darbe de Asya piyasalarından yedi.

Haberin Devamı

DOLAR DÜN GECE 4.97'Yİ GÖRDÜ

Gece yarısı sığ piyasalarda yaşanan satış eğilimi doların TL karşısında 4.9743 TL seviyesine kadar yükselmesine neden oldu. Analistler düşüşle ilgili net bir şey söyleyemezken, Japon küçük yatırımcılardan 'zarar-kes' satışları gelmiş olabileceğini ifade ettiler. Bloomberg'e konuşan Ueda Harlow'un döviz analistlerinden Naoto Ono, "Türk Lirası'na dün güçlü satışlar geldi ve bu satış trendi Asya seansına taşındı. Bir olasılık, Japon küçük yaırımcıların Türk Lirası'nın dolar karşısındaki düşüşünün ardından zararlarını kesmek için satışa geçmeleri olabilir" dedi.

KADEMELİ OLARAK GERİLEDİ

Bugüne bakıldığında ise dolarda satışlar etkili oluyor. Sabah 4.90'ın altına gerileyen dolar, daha sonra kademeli olarak 4.88 TL, 4.85 TL ve 4.82 TL'ye kadar geriledi. Dolar saat 09.20 itibariyle 4.8280 TL, euro da 5.6460 TL'den el değiştirdi.

Haberin Devamı

BERAT ALBAYRAK'IN AÇIKLAMALARI DOLARI DÜŞÜRDÜ

Öğle saatlerine doğru ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Merkez Bankası bağımsızlığına güçlü bir vurgu yapan konuşmasının ardından dolar 4.80 TL sınırına geriledi. Doalr saat 12.10 itibariyle 4.8050 TL olurken, euro 5.6170 TL'den işlem gördü. Dolar dün serbest piyasada 4.7770 TL seviyesinden günü tamamlamıştı.