Türkiye (Son Dakika) 12 yaşındaki kıza cinsel istismara 10 yıl hapis

12 yaşındaki kıza cinsel istismara 10 yıl hapis

Paylaş
12 yaşındaki kıza cinsel istismara 10 yıl hapis

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 2010 yılında 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklu yargılanan 19 yaşındaki F.Ç., 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Alanya’da 3 yıl önce 12 yaşındaki kız çocuğu B.T.’ye cinsel saldırı ve tecavüzde bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan Ferdi Ç.’nin karar duruşması, 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada, F.Ç. ile olay tarihinde 12 yaşında olan B.T., ailesi ve avukatı hazır bulundu.

Haberin Devamı

Duruşma sonunda F.Ç., ’çocuğun nitelikli cinsel istismarı’, ’basit tehdit’, ’cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak’ suçlarından 10 yıl hapse mahkum edildi. F.Ç, cezasını tamamlaması için tutuklu bulunduğu Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

F.Ç., 3 yıl önce cep telefonu mesajlarıyla arkadaşlık kurduğu B.T. ile duygusal ilişki yaşadı. Bir süre sonra B.T’nin ayrılmak istediğini söylemesi üzerine ise F.Ç., kızın cep telefonuyla çektiği fotoğraflarını tehdit unsuru olarak kullanıp cinsel istismarı sürdürdü. B.T.’nin durumu ailesine bildirmesi üzerine yakalanan F.Ç., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

DHA - Özgür YILMAZ