Gündem 12 yaşındaki yankesici kız kaçarken öldü

12 yaşındaki yankesici kız kaçarken öldü

Paylaş
12 yaşındaki yankesici kız kaçarken öldü

İstanbul'da devlet korumasına alınan ve barındığı yurttan 3 gün önce kaçan 12 yaşındaki Kıymet Elduran, Bursa'da bir avukatın çantasını alıp kaçarken otomobilin çarpması sonucuyaşamını yitirdi.

Olay dün saat 21.40 sıralarında merkez Osmangazi İlçesi, İstanbul Yolu üzerindeki bir alışveriş merkezi önünde meydana geldi. Ailesi İzmir Bornova’da oturan ve yankesicilik suçundan poliste 9 kaydı bulunduğu belirtilen Kıymet Elduran, devlet koruması altında tutulduğu İstanbul’daki yurttan kaçarak, akrabalarının bulunduğu Bursa’ya geldi. Bir gün önce İstanbul Yolu üzerindeki köftecide bir kişinin çantasını çalarken yakalanan ancak şikayetçi olunmadığı için serbest bırakılan Kıymet Elduran, dün akşam köftecinin karşısındaki alışveriş merkezinde bir kadın avukatın masa üzerine bıraktığı çantayı alıp kaçmaya başladı.

Haberin Devamı

Peşinden koşanlara yakalanmamak için panik halinde yola fırlayan Kıymet Elduran’a, bu sırada Bursa yönüne giden 32 yaşındaki Ö.A. yönetimindeki otomobil çarptı. Ağır yaralanan küçük kız, kaldırıldığı hastanede doktorların çabasına karşın kurtarılamadı.

Savcılık olayla ilgili soruşturma başlatırken, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu’na kaldırılan Kıymet Elduran’ın cenazesi bu sabah yakınları tarafından alınarak, toprağa verilmek üzere İzmir Bornova’ya götürüldü.

Hüseyin TÜCCAR- Nail KAHRAMAN/BURSA, (DHA)