Gündem 120 bin lirayı çöpe attı

120 bin lirayı çöpe attı

Paylaş
120 bin lirayı çöpe attı

Siirt'te bir kadın, eşinin 110 bin lira ve bir miktar döviz sakladığı ilaç kutusunu boş zannederek çöpe attı. Kızları kas hastası olan çift, parayı bulanlara 'Birazcık insaf varsa gelip bize versin' çağrısı yaptı

Kooperatif Mahallesi’nde ikamet eden Leyla Altan, kocası Aziz Altan’ın 110 bin lira ve 3 bin 700 doları, kas hastası olan kızının kullandığı ilaçların kutularına sakladığını bilmediğini ve boş zannettiği kutuları çöpe attığını ileri sürdü.

Durumun bildirilmesi üzerine eve gelen polis ekipler, çöp kutusunu incelemek üzere Emniyet Müdürlüğüne götürdü.

Altan, yaptığı açıklamada, paraların kocasının köydeki mallarından elde edildiğini söyledi.

Paraların nerede olduğunu eşine birkaç kez sorduğunu ancak yanıt alamadığını aktaran Altan, "Bu sabah da sordum, yine bir şey demedi. Daha sonra ben de buraları topladım ve eski ilaç kutusunu da çöpe attım. Sonra eşim geldi ve bana ilaç kutularını ne yaptığımı sordu. Ben de kutu eski olduğu için çöpe attığımı söyledim. Eşim de bana, ’Nasıl çöpe atarsın, içinde paramız vardı’ dedi. Ben de hemen koşarak çöpe baktım fakat çöp kutusu boştu" dedi.

'EV PARASIYDI'

Haberin devamı için ikinci sayfaya geçiniz

Söz konusu parayla ev almayı planladıklarını ifade eden Altan, şöyle konuştu:

"Kocamın zaten işi yok ve kiracıyız. Kızım kas hastası. 20 gün Van’da yoğun bakımda tedavi gördü. Bizim durumumuz hiç yok. Kim o parayı görmüşse Allah rızası için bize getirsin. Bu para da bize köyden gelmişti. Belki bir ev alırız, şu kiralardan kurtulurduk diyorduk. Kim bulmuşsa o parayı, eğer birazcık insaf varsa gelip bize versin."

Eşine haber vermeden paraları ilaç kutusunda sakladığını dile getiren Aziz Altan da karısının bilmeden boş zannettiği ilaç kutularını çöpe attığını iddia etti.

Paraları alanlardan "insaniyet namına" geri getirmelerini isteyen Altan, "Eşim öğleden sonra kalkıp boş kutuları çöpe atmış. Ben de çarşıya gitmiştim ve eve geldiğimde eşime kutunun nerede olduğunu sorunca, çöpe attığını söyledi. Olay böyle oldu. Çocuğum da hastadır. Allah rızası için kutudaki parayı kim almışsa, bizlere geri getirsin" diye konuştu.

AA

2