Dünya 120 kilometre insan nükleere karşı

120 kilometre insan nükleere karşı

Paylaş
120 kilometre insan nükleere karşı

120 kilometre insan nükleere karşı

Alman koalisyon hükümetinin, nükleer santrallerin kapatılma süresini uzatma politikasını protesto etmek amacıyla Hamburg kenti yakınlarında bulunan Krümmel nükleer santralinden Brunsbüttel nükleer santraline kadar 120 kilometre uzunluğunda insan zinciri oluşturuldu.

Haberin Devamı

Eyleme, Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir'in de aralarında bulunduğu çok sayıda partili, Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Sol Parti üyeleri, ayrıca kilise, sendika ve çevre örgütü temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları üyeleri katıldı.

NÜKLEERE KARŞI İNSAN ZİNCİRİ

Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Nükleer santrallere karşı oluşturulan insan zincirine destek vermek amacıyla buradayım. Yeşiller kurulduğundan bu yana nükleer santrallerin kurulmasına karşı. Çernobil büyük bir felaketti. Almanya gelişmiş bir ülke olmasına rağmen bu sorunu bir türlü çözemedi. Böyle bir teknolojiyi savunmak çocuklarımızın geleceğiyle oynamak demektir" diye konuştu.

Özdemir, "9 mayıstaki seçimleri kazanırsak Bundesrat'taki (Federal Eyalet Temsilciler Meclisi) çoğunluğumuzla nükleer santrallerin yaşam süresinin uzatılmasını engelleyebilme şansımız artacak" diyerek 9 Mayıs tarihinde Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde yapılacak eyalet meclisi seçimlerinin önemine işaret etti.

Haberin Devamı

Sol Parti Hamburg Eyalet Meclisi Üyesi Mehmet Yıldız da gerek federal hükümetin gerekse eyalet hükümetlerinin nükleer santrallerin tümüyle kapatılmasına karşı çıktığını belirterek, bu santrallerin işletme haklarının büyük enerji kuruluşlarına verilerek kar sağlanmak istenildiğini savundu.