Gündem İstanbul'u 'Nuh Tufanı' vurdu!

İstanbul'u 'Nuh Tufanı' vurdu!

Paylaş
İstanbul'u 'Nuh Tufanı' vurdu!

İstanbul bu sabah büyük bir sel felaketiyle uyandı. Atatürk Havaalanı'na da ulaşımı sağlayan İkitelli Basın Ekspres yolu adeta Kızılırmak'a döndü

Silivri’de başlayan ve sel baskınlarına neden olan yağış bu kez İstanbul’u vurdu. İstanbul’da İkitelli, Güneşli,Küçükçekmece, Gaziosmanpaşa, gibi semtlerde yüzlerce ev ve işyeri taşan derelerin getirdiği suların altında kaldı. İkitelli Basın Ekspres Yolu Ayamama Deresi’nin taşmasıyla işe giden servis ve belediye otobüsleriyle özel araçları sular altında bıraktı. Araçların ve otobüslerin üzerlerinde mahsur kalan vatandaşlar kurtarılmayı beklerken, İstanbul’un çeşitli semtlerinden binlerce vatandaş itfaiye’den su baskınları için yardım istedi.

Haberin Devamı

Bu arada su baskınlarının olduğu otoyollarda araçların sel suları ile sürüklendiği görüldü. Çatalça ve Silivri’ye müdehale eden itfaiye ve kurtarma ekipleri aşırı yağış alan İstanbul’a yönlendirilmeye başladı.
Yağmur nedeniyle Esenler, Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece’de yüzlerce ev ve işyerini alt geçitleri su bastı. Vatandaşları sular içinden itfaiye ekipleri kurtardı.

ARAÇLARIN İÇİNDE CAN PAZARI YAŞANDI

Her şiddetli yağmurda taşan ve çevreye tehlike oluşturan Ayamama Deresi yine taşarak Basın Ekspres yolunu sular altında bıraktı. Yüzlerce işyerinin sular altında kaldığı İkitelli Güneşli bölgesinde vatandaşlar araçlarının üzerine çıkarak kurtarılmayı bekledi. Sel suları dere kenarında bulunan tüm fabrikaları su altında bıraktı. Sel suları bazı fabrikaların 3’ncü katına kadar ulaştı. Araçları içinde mahsur kalanların çoğu kendi imkanları ile kurtuldu.

DERENİN ERKEN SAATTE TAŞMASI BÜYÜK BİR FACİAYI ÖNLEDİ

Haberin Devamı

Ayamama Deresi, saat 06.30 sıralarında Basın Ekspres yolunda araç trafiğinin yoğun olmadığı bir saatte taştı. Sel sularına özellikle servis minibüslerini yakalandı. Trağin yoğun olduğu saate taşması durumunda binlerce otomobil sel sularına kapılacak ve büyük bir kaos yaşanacaktı. Ancak derenin erken taşması bunu önledi. Selde mahsur kalan servis minibüsleri ve belediye otobüsdekileri itfaiye ekipleri kurtardı.

İTFAYE YAPTIĞI ANANOSLARLA GÖREV SÜRESİNİ UZATTI

İstanbul itfaiyesi yağışın devam etmesi ve kurtarılmayı bekleyen onlarca insanın bulunduğu bölgelere yetişmeye çalışırken gece geç saatlerde çalışan ekiplerine göreve devam emri verdi. Özellikle Gaziosmanpaşa ve Sultangazi’de caddeler ve sokaklar sular altında kaldı. Baskınlar nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşlar itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Başta Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Arnavutköy olmak üzere İstanbul’un birçok ilçesinde de su baskınları yaşandı. Gece boyunca devam eden sağanak, Sultangazi’de yüzlerce evin su altında kalmasına neden oldu. Gaziosmanpaşa, Arnavutköy, Cebeci gibi yerlerde de su baskınları yaşandı. Sokaklar ve caddelerden akan suların özellikle bodrum ve birinci katlardaki evlere dolması nedeniyle birçok vatandaş mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri su tahliyesi ve kurtarma çalışmalarına yetişmekte zorlandı. Habipler yolu üzerinde bulunan İstanbul Ulaşım A.Ş. de sular altında kaldı. Habipler’de bulunan eski Edirne asfaltı, araç trafiğine kapatıldı. Şehirde sağanak da itfaiyenin su tahliyesi ve kurtarma çalışmaları da aralıksız devam ediyor.

Süleyman KAYA-özkan ARSLAN-Hasan ÖRNEKOĞLU/ İSTANBUL, (DHA)

Haberin Devamı