Spor 125 bin kişi golf oynamaya geldi

125 bin kişi golf oynamaya geldi

Paylaş
125 bin kişi golf oynamaya geldi

İngiliz golfçülerin, bu ülkeden Antalya'ya direkt uçak seferleri olmaması nedeniyle başka ülkeleri tercih ettikleri bildirildi.

Başta İngiltere olmak üzere Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde tur operatörlüğü yapan Bilyana Golf Travel’in Sahibi Birol Uygurlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Belek’in; golf sahaları, otelleri ve servisi ile golfçülerin en çok golf oynamak istedikleri destinasyonların başında geldiğini belirtti. Belek’in bu hızlı yükselişinin, özellikle 80 golf sahası bulunan Portekiz’e giden Avrupalıların Belek’e yönelmesine neden olduğunu dile getiren Birol Uygurlu, tek sıkıntının uçak seferleri olduğunu kaydetti. Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın kapanmasından ve British Airways’in Antalya uçuşlarını sona erdirmesinden sonra bu ülkeden Antalya’ya uçak bilet fiyatlarının en az yüzde 50 oranında arttığını vurgulayan Uygurlu, bunun üzerine İngiliz golçülerin Portekiz’i tercih etmeye başladığını söyledi. Uygurlu, "Bu paraya bir İngiliz golfçü Portekiz’e gidip bir hafta da tatil yapabiliyor. Bu nedenlerle Portekiz yerine Belek’i seçen İngiliz golfçüler, Antalya’ya uçak bulamadıkları için yeniden Portekiz’e yöneldiler" diye konuştu.

Haberin Devamı

Belek’in golfte bir star destinasyon haline geldiğine işaret eden Uygurlu, şunları kaydetti:
"Belek, golf dünyasında bir star oldu, herkesin golf oynamak için gelmek istediği bir yer. Golfçüler, Kuzey Avrupa ülkelerinden Kasım ve Mart aylarında, İngiltere’den ise Nisan ve Mayıs aylarında Belek’e geliyorlar. Geçen yıl başta İngiltere olmak üzere Avrupa’nın bazı ülkelerinden toplam 12 bin golfçüyü Belek’e getirdik. Bu yıl bu sayıyı artırmayı hedefliyoruz ancak Belek’te yeterince saha olmadığı için belli aylarda yer bulmak imkansız hale geldi. Bu nedenle Antalya’ya yeni golf sahaları yapılmalı. Sadece Belek bile en az 5 golf sahasını kaldırabilecek kapasitede."

-"GOLFÇÜ SAYISI ARTTI"-

Belek’te bulunan Montgomerie Maxxroyal Golf Club’ün Genel Müdürü Cahit Şahin de, golfte kan kaybına uğrayan Portekiz’den yetkililerin, Belek’in inanılmaz büyümesini incelemek için geldiğini ve golf sahalarını incelediğini belirtti.

Haberin Devamı

Belek’in golfte çok popüler olduğunu vurgulayan Şahin, ancak çok sayıda golfçünün geldiği İngiltere’den Antalya’ya direkt ve ucuz uçak seferleri olmaması nedeniyle Antalya’ya yeterli sayıda gelemediğini söyledi. Şahin, kış aylarında Londra ile Antalya arasında direkt uçak seferleri konulması gerektiğini ifade etti. Şahin, Türk uçak şirketleri ile görüşmelerin sürdüğünü kaydederek, Londra ile Antalya arasına tarifeli seferler konulması halinde İngiltere’den gelecek turist sayısının çok artacağını yetkililere ilettiklerini bildirdi.

Belek’te geçen yıl 125 bin golfçünün 500 bin raunda yakın golf oynadığının altını çizen Cahit Şahin, şu bilgileri verdi:
"2009 yılına göre geçen yıl golf oynayanların sayısı yüzde 18 oranında arttı. Golf seyircisi rahatına düşkündür, sorun sevmez, farklı sahalarda oynamak ister ancak Belek’teki sahalarımız yeterli gelmiyor. Yeni sahalara ihtiyaç var. Belek’teki golf sahaları yetersiz kaldığı için bu yıl turist sayısında çok artış olacağını zannetmiyoruz. Kış aylarında yer kalmadığı için golf oynamak isteyenler Eylül ve Mayıs aylarında da gelmeye başladı. Daha önceki yıllarda sezon Ekim ve Nisan ayları arasında sıkışmıştı. Golf, Antalya’nın ölü sezonu dediğimiz kış aylarında ağırlıklı oynanıyor. Antalya’nın ılıman iklimi golfçüleri Antalya’ya çekiyor. Belek’in cazibesini artırıyor."

Haberin Devamı

Emin Demir / AA