Gündem 126 yaşında öldü

126 yaşında öldü

Paylaş
126 yaşında öldü

60 hükümet, 11 cumhurbaşkanı ve 3 padişah gören 126 yaşındaki Nuri Öztunç hayatını kaybetti

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’ne bağlı Boğazören (Akat) Köyü’nde 1 Temmuz 1885’te dünyaya gelen Nuri Öztunç, yaklaşık 30 yıldır Antalya’nın Kuzeyyaka Mahallesi’ndeki oğlu Kazım Öztunç’un yanında yaşıyordu.

TORUNUNUN TORUNUNU GÖRDÜ

8 çocuğu, 150 torunu ve 20’de torununun çocuğu bulunan Öztunç’un, bir de Hakkari’de yaşayan torununun torunu bulunuyordu. Geçtiğimiz Temmuz ayında çocukları ve torunlarıyla birlikte 126 yaşını kutlayan Nuri dede, 10 yaşından beri içtiği sigarayı 3 yıl önce bıraktığını söylemişti.

Osmanlı padişahlarından Sultan Abdülhamid, Sultan Mehmed Reşad ve Sultan Mehmed Vahdettin’i gören ve o yıllarda herkesin kardeşçe yaşadığını söyleyen Öztunç, ülkemizde yaşanan terör olayları nedeniyle üzüntü duyduğunu belirtmişti.

Haberin Devamı

ÖLECEĞİNİ OĞLUNA SÖYLEMİŞ

Babasının dün gece yatmadan önce kendisine, "Bugün ben öleceğim" dediğini söyleyen oğlu Kazım Öztunç; "Sabah saat 07.00’de kalktık. Babama nasıl olduğunu sordum, çok iyi olduğunu söyledi. Evden ayrıldım. Sabah saat 08.30’da eşimden ölüm haberini aldım. En az 15 günde bir doktor kontrolü yapılırdı ve hiçbir ciddi sağlık sorunu da yoktu. Babam, dünyanın en uzun süre yaşayan insanlarından biri oldu" dedi. Sevenleri tarafından ölümü üzüntüyle karşılanan Nuri Öztunç, bugün Antalya’da bulunan Sütçüler Mezarlığı’nda toprağa verildi.

126'NCI YAŞGÜNÜNÜ TORUNLARIN TORUNLARIYLA KUTLADI

Nüfus kayıtlarına göre Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 1 Temmuz 1885'te dünyaya gelen Nuri Öztunç'un torunlarının torunları, büyük dedeleri için 1 Temmuz 2010'da doğum günü kutlaması yapmış, duygulanan Öztunç, üzerinde “Dedeciğim 126'ncı yaşın kutlu olsun” yazılı pastadaki mumları üflemişti.
Türkçe bilmeyen Öztunç'a torunları yardımcı oluyordu.

DHA / AA

Haberin Devamı