Yaşam 126. yaşını torunlarının torunlarıyla kutladı

126. yaşını torunlarının torunlarıyla kutladı

Paylaş
126. yaşını torunlarının torunlarıyla kutladı

Antalya'da yaşayan ve nüfus kayıtlarına göre bugün 126 yaşına giren Nuri Öztunç'un torunları, dedeleri için doğum günü kutlaması yaptı

Nüfus kayıtlarına göre Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde 1 Temmuz 1885’te dünyaya gelen Nuri Öztunç, 126 yaşına girdi. Bugün 126 yaşına giren Nuri Öztunç’un torunlarının torunları dedeleri için doğum günü kutlaması yaptılar. Duygulanan Öztunç, üzerinde "Dedeciğim 126’ncı yaşın kutlu olsun" yazılı pastadaki mumları üfledi.

Haberin Devamı

Pastayı torunlarının yardımıyla kesen ve kendisine ikram edilen pastayı yiyen Nuri Öztunç, sağlık durumunun iyi olduğunu ancak eskisi kadar sokaklarda gezemediğini söyledi. Sağlığını doğaya ve yediği doğal ürünlere borçlu olduğunu belirten Nuri Dede, Çanakkale Savaşı başta olmak üzere Anadolu’nun işgal altında olduğu dönemleri çok iyi hatırladığını anlattı.

Atatürk’ü görmediğini, ancak ismini çok sık duyduğunu kaydeden Nuri Öztunç, tek dileğinin 126 yıl önce doğup büyüdüğü Beytüşşebap’a dönerek, oralarda yaşamak olduğunu söyledi.

Nuri Öztunç’un en küçük oğlu 39 yaşındaki Lezgin Öztunç da babasının 126 yaşında olduğunu nüfus kayıtlarında yer almasına karşın bugüne kadar Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesi için hiç kimsenin bir girişimde bulunmadığını bildirdi.
Öztunç şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Biz kendi imkanlarımızla bunu gerçekleştiremedik. Antalya Devlet Hastanesi başta olmak üzere çeşitli kurumlara başvurularda bulunarak, kemik yaşının ortaya çıkarılması ve dünyadaki en yaşlı insan olarak kayıtlara geçmesini istedik. Ancak bugüne kadar hiçbir yetkiliden cevap alamadık. Birkaç kuruluş sadece bilgi almakla yetindi. Henüz bu konuda geç kalınmadı. Bizden talep olması durumunda gerekli yardımları sağlayarak babamın 126 yaşında olduğunu tüm dünyaya duyurabiliriz. Tek isteğimiz onun bu yaşından sonra daha rahat bir ortamda yaşamasını sağlamak."

Nuri Öztunç’un 29 yaşındaki torunu Abdülhalik Öztunç da dedesinin dünyanın en yaşlı insanı olarak rekorlar kitabına girmesini istediklerini ifade etti. Aile olarak imkanlarının kısıtlı olduğunu vurgulayan Öztunç, "Bu işlerin takibi ve diğer sağlık harcamaları için maddi desteğe ihtiyaç var. Dedem şu anda çok cüzi bir gelirle evinde yaşamaya çalışıyor. Böyle bir insanın daha iyi şartlarda yaşamasını arzu ediyoruz"

Bacağındaki ağrılar dışından herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan Öztunç’un en büyük isteği doğup büyüdüğü topraklara dönebilmek. Antalya’ya 25 yıl önce bazı aile üyeleriyle göç eden Nuri Öztunç, Kuzeyyaka Mahallesi’nde oğlu Lezgin Öztunç’un evinde yaşamını sürdürüyor. Türkçe bilmeyen Öztunç’a torunları yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Osmanlı padişahlarından Sultan Abdülhamid, Sultan Mehmed Reşad ve Sultan Mehmed Vahidettin dönemlerini görüp yaşadığını anlatan Nuri Öztunç’un 8 çocuğu, 150 torunu ve 20 torununun torunu var.

AA