Gündem 127 paket sigarayı böyle sakladı!

127 paket sigarayı böyle sakladı!

Paylaş
127 paket sigarayı böyle sakladı!

127 paket sigarayı böyle sakladı!

Sarp Sınır Kapısı’ndan Türkiye giriş yapan bir kadının vücuduna sarılı halda, çeşitli markalarda 127 paket sigara ele geçirildi.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, Gürcistan’dan Türkiye’ye yaya olarak geçmek için dün Sarp Gümrük Kapısı’na gelen Gürcistan uyruklu 49 yaşındaki Zeinab Bedinadze’nin, polis ve gümrük işlemleri sırasında, vücudunun görünüşü ve yürüyüşünden şüphelenen Hopa Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, arama yapmak istedi.

Hizmet binasına davet edilen Bedinadze’nin üzerine arayan bayan bir memur, birkaç kat elbise giyen kadının üzerindekileri çıkarmaya başlamasıyla, şaşkınlığa uğradı.

Bedinadze’nin, göğüs kısmına, beline sardığı şalın ve altına giydiği uzun çorabın içine, değişik markalarda, 127 paket sigara saklayarak, Türkiye’ye sokmaya çalıştığı anlaşıldı.

Bir başka kaçakçılık olayında da, işlemleri sırasında durumundan şüphelenilen Zaide Nizharadze (62) adlı kadın üzerinde yapılan aramada, vücuduna sarılı halde 29 adet kadın kazağı ele geçirildi.

Haberin Devamı

Her iki kaçakçılık olayında ele geçirilen mallara el konulurken, kadınlar hakkında yasal işlem başlatıldı.

Yetkililer, Gürcistan’da yaklaşık 2 lira değerinde olan sigaraların, kaçak olarak Türkiye’ye sokularak, 5-6 liraya satıldığını, son zamanlarda bu tür kaçakçılık olaylarında artış olduğunun gözlendiğini söyledi.