Gündem '1275 metrelik hançer'

'1275 metrelik hançer'

Paylaş
'1275 metrelik hançer'

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, üçüncü boğaz köprüsüyle İstanbul'un bağrına hançer saplanmak istendiğini savundu

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, güzergahı açıklanan 3. Boğaz köprüsüyle ilgili olarak, İstanbul’un bağrına 1275 metrelik bir hançer saplanmak istendiğini savundu.

Tekin, İstanbul’a yapılması planlanan 3. Boğaz köprüsünün güzergahının kamuoyuna bildirilmesi nedeniyle yaptığı açıklamada, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın açıkladığı 3. Boğaz geçişi projesini "Korsan Köprü" olduğunu ileri sürdü.

İŞTE KÖPRÜNÜN GÜZERGÂHI

UZMANLAR: KÖPRÜ ÖLÜM FERMANI

Açıklanan projenin "kentin Anayasası" olan yüz binlik planlarda yer almadığını ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından da istenmediğini iddia eden Tekin, "Bu köprüyü yapamazlar. Çünkü kente ilişkin hiçbir planda köprü çalışması görülmüyor" ifadelerine yer verdi.

ORMAN VE HAVZANIN TAM ORTASINDAN GEÇİYOR

Çevreye en zarar verecek proje olarak açıklanan güzergahın tam bir skandal olduğunu ve İstanbul’un akciğerleri olan ormanların ve su havzalarının tam ortasından geçtiğini iddia eden Tekin, açıklamada şunlara yer verdi:

İLK ÖZEL BOĞAZ KÖPRÜSÜ OLACAK

"İstanbul ve Marmara Bölgesi için tam bir çevre faciasına yol açacak projenin açıklandığı toplantıda Çevre Bakanı neden yok acaba? Bu projeye karşı olduğu için mi, yoksa çevre konusu kimsenin umurunda olmadığı için mi? Açıklanan köprü çalışması tamamen korsandır. Bu köprü ne binlik ne de yüz binlik planlarda yoktur. Kentte yapılacak en küçük bir değişiklik bile önce planlara işlenir. Ardından uygulamaya geçilir. Daha bir yıl önce kentin yüz binlik planları kabul edildi. O planlarda 3. köprüye ilişkin tek bir çalışma yok.

470 bilim insanının hazırladığı planlarda 3. köprünün adı bile geçmiyor. Ulaştırma Bakanı Yıldırım ise 3. köprü güzergahı diye bir yol haritası açıklıyor. Ulaştırma Bakanına sormak istiyorum, 3. köprü hangi planda var? Bu yüzden, çakılacak tek bir çivi bile yasa dışıdır. Bu köprü korsandır. Kenti yönetenlere rağmen alınan bir karardır. Bu köprüyü yapamazlar"

'KADİR TOPBAŞ DA 3. KÖPRÜYE KARŞI'

"Sayın Kadir Topbaş’ın 3. köprüye karşı olduğunu biliyoruz. Hatta 100 binlik planlar yapılırken, 3. köprüyü koydurtmamış" iddiasında bulunan Tekin, açıklamada şunları kaydetti:

"Bilim insanları da köprünün çevreye vereceği zararı anlatmış. Bu konuda bilim insanlarıyla mutabık kalmış. Doğru da yapmış. Ama ne yazık ki bu kararlılığını şimdi gösteremiyor. Köprüye karşı olduğu halde sesini çıkarmıyor. Sorumluluktan kurtulmak için de açıklamayı Bakan Yıldırım yapıyor. Kenti Başbakan mı, Ulaştırma Bakanı mı, yoksa Kadir Topbaş mı yönetiyor anlamış değiliz. Köprüyü Ulaştırma Bakanı açıkladığına göre bu kenti yöneten Kadir Topbaş tamamen devre dışı bırakıldı. Nasıl çivi çakacaklar merak ediyoruz. İstanbul’un en güzel ormanları ve su havzaları yok edilecek. İstanbul’un akciğerlerine 1275 metrelik bir hançer saplanmak isteniyor."

AA

Topbaş'tan jet yanıt: Muhalefet koordinatlardan anlamaz

Haberin Devamı