Siyaset '12'nci kardeşim'
Paylaş
'12'nci kardeşim'

'12'nci kardeşim'

Deniz Baykal’ın istifası sonrası yapılan CHP’nin 23 Mayıs’taki Olağan Kongresi’nde İstanbul milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkan seçilmişti.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarıştığı 29 Mart 2009’daki yerel seçimlerde birlikte çalıştığı CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin de kongrede Parti Meclisi’ne seçilmişti. Fakat PM’deki seçimlerde Gürsel Tekin, Merkez Yönetim Kurulu’na (MYK) girememişti.

İstanbul İl Başkanlığı da düşen Gürsel Tekin’in yerine MYK üyesi oyuncu Berhan Şimşek atanmıştı.

TEKNE GUMULU DERLER’

İstanbul CHP İl merkezinde dün devir teslim töreni yapıldı. Gürsel Tekin törende yaptığı konuşmada İstanbul’dan elini çekmeyeceğini özellikle vurguladı. Birlikte poz verirlerken Gürsel Tekin’in, “Kim daha yakışıklı ona göre çekin” sözleri üzerine bir gazeteci “Birbirinize çok benziyorsunuz” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Gürsel Tekin de “Akrabalığımız var, belki ne biliyorsunuz?” derken Berhan Şimşek ise, “Biz 11 kardeşiz, Gürsel de 12 numaralı kardeşim” dedi. Bir gazetecinin, “Ama 12 numara yedek oluyor” sözlerine Berhan Şimşek, “En sonuncuya Anadolu’da tekne gumulu derler. En kıymetlisi olur” dedi.