Türkiye (Son Dakika) 13 yaşında kaçırılan Kader'de mutlu son

13 yaşında kaçırılan Kader'de mutlu son

Paylaş
13 yaşında kaçırılan Kader'de mutlu son

13 yaşındayken babası tarafından kaçırılan ardından rızası olmadan, o yaşta dini nikahla evlendirilen Kader, canlı yayında kurtarıldı

9 yaşındayken (2011 yılı) cinsel istismara uğrayan Kader B., öz babası Ali B. tarafından 13 yaşında Kayseri'ye götürüldü.

Kader'in velayeti annesinde olmasına rağmen, baba Ali B., çocuğu 2 yıl anne Fadime Erbudak'a göstermedi. Kızını iki yıl boyunca göremeyen Fadime Erbudak FOX TV'de canlı yayınlanan Kaybolan Çiçekler programına başvurdu.


'KIZIMI BULUN, EVLENDİRMİŞLER'


Programa konuk olan Fadime Erbudak, kızı Kader'in öz babası Ali bey ile birlikte evden çıktığını ve o günden beri göremediğini söyledi. Kaybolan Çiçekler' ekibinin yaptığı araştırmaya göre 13 yaşındaki Kader, Kayseri'de babası Ali B. ve üvey annesinin zoruyla, iki yıl önce dini nikahla İsmail Ü. ile evlendirildi.

Kader, evlendirildikten sonra, daha önce de eski karısına şiddet uygulayan 25 yaşındaki kocasından dayak yemeye başladı. Yaşadığı şiddeti dayısına anlatırken bile korku yaşayan ve evden kaçmak isteyen Kader bu sürede okula gidemedi.

Tüm bu bilgilere ulaşan Kaybolan Çiçekler Ekibi emniyet güçlerine haber verdi.


İKİ AYRI YERE CANLI YAYINDA BASKIN


Kader'in bulunduğu yönünde gelen ilk ihbar yerine Kayseri'ye gidildi. Ancak Kader polis operasyonundan 14 saat önce üvey annesi tarafından İzmir'e kaçırıldı.

Kader'in kaçırıldığı ikinci yerde de Kaybolan Çiçekler ekibi ve Jandarma bekliyordu. Bu kez Kader ve babasının bulunduğu eve canlı yayında baskın yapıldı.

15 yaşında olan Kader zorla alı konulup evlendirildiği için devlet tarafından koruma altına alındı. Ali B. ise jandarma tarafından gözaltına alındı.


KADER'İN KAHRI


15 yaşındaki Kader B.'nin annesi Fadime ve babası Ali, 2004 yılında boşandı. Velayeti annesinde olan Kader, 9 yaşında üvey dedesi tarafından cinsel istismara uğradı.

Fadime hanımın ikinci eşinin babası, sadece 9 yaşındaki Kader'e değil, diğer torun ve çocuklarını da taciz etmekten suçlu bulunmuştu. Psikolojisi bozulan Kader bir süre anneannesinin aynında kaldı.

İstismarcı üvey dedenin yargılanma sırasında ölmesiyle Kader tekrar annesinin aynına döndü. Ardından iki yıl önce ise dolayı öz baba Ali B. ile kalmaya başladı.


KADER İLK DEĞİL


Kader'in zorla evlendirildiği İsmail Ü. üvey anne Çiğdem'in yeğeni. Üvey anne Çiğdem'in kız kardeşi Gülsüm B. ise kız kardeşinin tam bir şeytan olduğunu söylüyor. Çünkü kendi kızı da 16 yaşındayken İsmail Ü. tarafından kaçırılıp bir sene boyunca alı konulmuş ve bu kaçırma işini kız kardeşi Çiğdem organize etmiş.

Kızlarını bulduklarında İsmail ve Çiğdemin baskı ve şiddeti yüzünden ailesine geri dönmek istemeyen kızlarının daha fazla zor durumda kalmaması için evlenmesine rıza gösterdiler. Evlendikten sonra gördüğü şiddete dayanamayan kızları ailesinin de desteği ile boşandı.

KIZ KARDEŞİM ŞEYTAN


Gülsüm B. Kaybolan Çiçekler Programında yaptığı açıklamada İsmail Ü.'nün ilk reşit olmayan genç kızı alı koyma davasının bu olmadığını söyledi.

Kendi kızının da aynı şekilde 16 yaşındayken alıkonulduğunu belirtti. Gülsüm canlı yayındaki konuşmasında ‘’Kızım 16 yaşındayken yeğenim İsmail tarafından kaçırıldı.

Tüm çabalarımıza rağmen kızımdan 1 sene boyunca haber alamadık. Kızımızı bulduğumuzda İsmail ve annesi (Gülsüm hanımın kız kardeşi) tarafından baskı ve şiddette maruz kalmıştı. Kız kardeşim bir şeytan benim kızım ve Kader'in aklına girerek hayatlarını mahvetti. İsmail ile kızımın boşandığı gün de ben adliyede Kader'i gördüm. Kızımın yerine onu kaçırıp evlendirmişler" dedi.

Haberin Devamı