Gündem 13 yaşındaki çocuğun Erdoğan'a hakaretten ifadesi alındı

13 yaşındaki çocuğun Erdoğan'a hakaretten ifadesi alındı

Paylaş
13 yaşındaki çocuğun Erdoğan'a hakaretten ifadesi alındı

Ayvalık'ta ilköğretim 7'nci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki U.R.E.'nin babası İ.E.'ye önceki gün telefon eden Ayvalık Emniyet Müdürlüğü Çocuk Bürosu ekipleri, oğlunun Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiğini, savcılığa ifade vermesi gerektiğini söyledi

Baba okulda buluştuğu polislerle birlikte oğlunu da alarak önce Ayvalık Devlet Hastanesi’ne gitti. U.R.E., psikiyatri polikliniğinden rapor alındıktan sonra polisler eşliğinde adliyeye götürüldü. Savcılıkta uzmanlar gözetiminde U.R.E.’nin ifadesi alındı. Savcılık, Balıkesir Devlet Hastanesi Çocuk Psikiyatrisi Servisi’nden rapor isteyerek öğrenciyi serbest bıraktı. Savcılığın dava açıp açmayacağı rapor doğrultusunda belirlenecek.

Haberin Devamı

MAYIS 2014’TEKİ FACEBOOK MESAJI

Oğlunun Facebook'taki sayfasında ne paylaştığını bilmediğini söyleyen baba İ.E., şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanı’na hakaret içerdiği ileri sürülen paylaşım 2014 Mayıs ayının 5’inde yapılmış. Bu paylaşım, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nce tespit edilmiş, Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı’na ihbarda bulunulmuş. Bu yüzden oğlum ifade verdi. Ne yazdığını, ne paylaştığını ben de görmedim. Savcılarımız ve Emniyet böyle incir çekirdeğini doldurmayacak işlerle uğraşacağına, ülkeyi bölünmenin eşiğine getirenlerle, ayakkabı kutularıyla, kasalarla memleketi soyanlarla uğraşsın.”

ÇOCUĞU SINIFINDAN ÇIKARDILAR

Çocuğuna okul arkadaşlarının gözü önünde suçlu muamelesi yapıldığına da dikkat çeken baba İ.E. “Her şey bitti, sıra çocukça yapılmış bir paylaşımın hesabının sorulmasına mı geldi? 13 yaşındaki bir çocuğu sınıfından çıkarıp, polisle savcılığa götürmek, çocuğun psikolojisinde ne tahribat yapar? Yetkililer bunu bilmiyor mu? Bu yüzyılda ülkemizin ayıbıdır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ahmet ERTAN / DHA