Türkiye (Son Dakika) 138 süt ineği ölüme terk edilmişti ki...

138 süt ineği ölüme terk edilmişti ki...

Paylaş
138 süt ineği ölüme terk edilmişti ki...

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde bir çiftlikte açlıktan ölüme terk edilen 'Holstein' cinsi 138 inekten 67'sinin telef olmasının ardından, sağ kalan diğer inekler Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın kararıyla kesime gönderildi

Antalya'nın Korkuteli İlçesi’nde İmrahor Köyü’nde yaklaşık 1.5 yıl önce kurulan, Musa Ay ve Turgut Demir’e ait olduğu belirtilen çiftlikteki Holstein cinsi 138 inek, sahibinin iflas etmesi ve ortalıktan kaybolmasıyla ölüme terk edildi. Sahibinin iflası ve birçok alacaklısı tarafından icralık olması sonrasında açlığa terk edilen ineklerin 67’si telef oldu. Geriye kalan 71 ineğin kurtarılması için Korkuteli Kaymakamlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sonuç vermedi.

Haberin Devamı

Herbiri günlük 40 kilograma kadar süt veren ve ’süt ineği’ olarak da anılan ’Holstein’ cinsi ineklere devlet kaynaklarıyla yem alınamadığı için ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kesilmesi yönünde karar verdi.

Antalya Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu, ineklerin kesimine ilişkin kararın Bakanlık tarafından alındığını açıkladı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri ise konuya ilişkin açıklama yapmazken kesim işlemlerinin ise Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ANET tesislerinde gerçekleştirildiği öğrenildi.

HAYVANSEVERLER ÜZGÜN

Ölüm çiftliğindeki olayları ortaya çıkaran Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Antalya Şube Başkanı Sevda Kıraç, "Madem böyle bir çözümü vardı niçin oradaki ineklerin ölümüne göz yumuldu?" diye sordu. Gazetelere haber olmasaydı diğerlerinin de aynı şekilde pisliğin içinde telef olacaklarını belirten Sevda Kıraç, "Kalan ineklerin tekrar hem damızlık, hem de süt verimlerini tamamen kaybettikleri belirlenmişti. Tekrar sağlıklarına kavuşmaları için en az bir yıl beslenmesi gerekiyordu. Devlet, yönetmelik olmadığı için de bakım yapamıyordu. Kesime karar vermişler" diye konuştu.

DHA

Haberin Devamı