Dünya 13'lük gelin, genital kanamadan öldü

13'lük gelin, genital kanamadan öldü

Paylaş
13'lük gelin, genital kanamadan öldü

Çocuk denecek yaşta evlendirilen kız, genital bölgesindeki yırtık ve iç zedelenme sonucu hayatını kaybetti

POSTA İNTERNET

13 yaşında görücü usulü ile evlendirilen bir kız çocuğu, cinsel ilişki sırasında genital bölgesinde meydana gelen yırtıktan ve aşırı kanamadan ötürü hayatını kaybetti. Yemen'de yaşanan olayda, küçük gelinin iç organlarının hasar gördüğü de bildirildi. Elham Mehdi Şoi'nin, 23 yaşındaki bir adamla evlendirildikten sadece 4 gün sonra, 2 Nisan günü hayata veda ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Polis, 23 yaşındaki kocayı tutuklarken, insan hakları örgütleri de, kızların çocuk yaşlarda evlendirilmesine bir kez daha isyan etti. UNICEF tarafından yapılan açıklamada, "Elham, Yemen'de çocukların hayatının istismar edilmesi sonucu can vermiştir. Bu da, evlilik yaşıyla ilgili olarak yasal bir sınırlama bulunmaması yüzünden yaşanmıştır" denildi.

BAŞLIK PARASINDAN KURTULMAK İSTEMİŞLER

Talihsiz Elham'ın, başlık parası vermeden evlenmek isteyen iki adamın karşılıklı olarak birbirlerinin kızkardeşlerini almasıyla bu evliliğe adım attığı ifade edildi .

Yemen'de 17 yaşından küçük kızların evlendirilmesini yasaklamayı öngören kanun tasarısı büyük muhalefetle karşılaştığı için hâlâ askıda tutuluyor. Ülkede, kadınların yüzde 25'inin 15 yaşından önce evlendirildiği belirtiliyor.

Haberin Devamı

POSTA İNTERNET