Gündem 13'üncü katta can pazarı

13'üncü katta can pazarı

Paylaş
13'üncü katta can pazarı

Antalya'daki bir inşaatta civatalar koptu, 1 işçi düşüp öldü, 2 işçi 1 saat asılı kaldı

Antalya'da 16 katlı binanın dış izolasyonunu yapan 3 işçiyi taşıyan iskelenin civataları kopunca, 40 yaşındaki Emrah Evis 13'üncü kattan düştü. Yaklaşık 40 metre yükseklikten düşen Evis hastanede öldü. İskeleye tutunan 2 işçi yaklaşık 1 saat süren operasyon ardından 54 metrelik itfaiye merdiveninin kullanılmasıyla kurtarıldı.

İSKELE İKİYE AYRILDI

Haberin Devamı

Olay, Phaselis Konutları'nda bugün saat 08.30 sıralarında meydana geldi. Her birinde 32 dairenin bulunduğu 3 bloklu denize sıfır lüks sitenin izolasyon işini alan şirketin 3 işçisi, demir iskeleye çıktı. Binanın izolasyonunu yapan Emrah Evis ile 19 yaşındaki Zeki Evis ile 18 yaşındaki Hakan Pektaş, mekanik halatla 13'ncü kata kadar çıktı. Bu sırada yaklaşık 10 metre boyundaki iskele, civatalar kopunca ikiye ayrıldı. Emrah Evis, yaklaşık 40 metre yükseklikten düşerken ağır yaralı olarak ambulansla götürüldüğü özel hastanede kurtarılamadı.

İLK KURTARMA ARACININ BOYU YETMEDİ

Arkadaşları asılı kalan iki işçi için polis ve itfaiyeden yardım istedi. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı 30 metre merdivenli araç hemen bölgeye gönderildi. Bu aracın merdiven boyu yetmeyince, 54 metrelik ikinci araç olay yerine gönderildi.

Haberin Devamı

İtfaiye ekipleri, 54 metrelik merdivenin binaya göre duruşu tam olarak ayarlayamayınca, işçiler ile itfaiye çalışanları arasında tartışma çıktı. İşçiler, “İkisi birazdan düşecek” diye bağırdı.

İKİNCİ DENEMEDE KURTARILABİLDİLER

İşçiler ile itfaiyeciler arasındaki kavga polis tarafından yatıştırıldı. İtfaiye yetkilileri, “İskeleler sepetin üzerine düşebilir' diye pozisyonu değiştiriyoruz” diyerek kendilerini savundu.

İkinci deneme ardından asılı kalan Hakan Pektaş ile Zeki Evis, itfaiye ekibi tarafından yaklaşık 1 saat asılı kaldıkları iskeleden kurtarılıp indirildi. İşçilerden biri itfaiye sepetinden iner inmez bir haber ajansının kameramanı Sefa Karacan'ı kovaladı. Site dışına çıkıp yola kadar gazeteciyi kovalayan genç, sivil polisler tarafından yakalandı. Hasan Pektaş ile Zeki Evis ambulans ile tedavi için önce hastaneye, ardından ifade için Demircikara Polis Merkezi'ne götürüldü.

Olay yerine gelen Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Evcilmen de görevlilerden bilgi aldı. Lüks sitenin izolasyon işini Cengiz Deniz'in sahibi olduğu şirketin aldığını, iskele kurma işinin ise başka bir taşeron firma tarafından yapıldığı belirtildi. Polis, soruşturmayı sürdürüyor.

Haberin Devamı

Ahmet İSTEK/ANTALYA, (DHA)