Yaşam 14 milyon kişiye Çanakkale ruhunu anlattılar

14 milyon kişiye Çanakkale ruhunu anlattılar

Paylaş
14 milyon kişiye Çanakkale ruhunu anlattılar

Çanakkale'den 2010 yılında yola çıkan "Çanakkale 1915 Gezici Müzesi"ni şimdiye kadar yaklaşık 14 milyon kişinin ziyaret ettiği bildirildi

Burdur Belediyesi’nin davetlisi olarak kente gelen Çanakkale 1915 Gezici Müzesi, Cumhuriyet Meydanı’nda ziyarete açıldı. Müzenin açılışına Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, müzenin tasarımcısı tarihçi Ahmet Uslu, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Başkan Akkaya, açılış sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Çanakkale’yi göremeyen vatandaşların müzeyi ziyaret etikten sonra Çanakkale’ye gitme konusunda daha fazla istekli hale gelebileceklerini söyledi.

Haberin Devamı

3 YILDA 14 MİLYON KİŞİ

Müzenin yaklaşık 1 hafta ziyaretçilere açık olacağını bildiren Akkaya, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Ahmet Uslu ise 18 Mart 2010’da Çanakkale’den Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve 10 bakan tarafından uğurlandıktan sonra Anadolu’da Çanakkale ruhunu ve Mustafa Kemal’i anlatmaya çalıştıklarını kaydetti. Müzenin şimdiye kadar 48 il ve yaklaşık 380 ilçede ziyarete açıldığını anlatan Uslu, "3 senede yaklaşık 14 milyon kişiye Çanakkale’yi anlattık.

Projemiz 2015 yılında Çanakkale savaşlarının 100. yılında tüm Türkiye’de Çanakkale rüzgarı estikten sonra bitecek" dedi. Uslu, kendilerini Burdur’a davet eden Başkan Akkaya’ya teşekkür ederek, "Seyit Onbaşı" heykelciği hediye etti. Müzede Çanakkale savaşlarını anlatan tablolar, temsili siperler, mermiler, şarapnel parçaları ve silahların yanı sıra subay, astsubay ve erlerin özel eşyalarının yer aldığı 6 bin parça sergileniyor. Çanakkale 1915 Gezici Müzesi, Burdur’da 6 Aralık’a kadar gezilebilecek.

Haberin Devamı

AA