Ekonomi 14 Şubat ekonominin test günü

14 Şubat ekonominin test günü

Paylaş
14 Şubat ekonominin test günü

Türkiye'nin kredi notunun yükseltilmesi, "Krizden çıkacak ilk ülke" olarak gösterilmesi gibi olumlu sinyallerin, ilk kez bu 14 Şubat'ta test edileceğini düşünülüyor

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Ekonomist Prof. Dr. Serdar Altınok, Sevgiler Günü, Anneler Günü gibi özel günlerin, tüketim toplumlarında talep patlamasının yaşandığı günler olduğunu söyledi.

Altınok, bu özel günlerin kabul gördüğü Türkiye gibi ülkelerde bu günlerin, kriz dönemlerinde ekonomik canlanmasının yaşanması için tüketimin artırılmasına bir fırsat olarak değerlendirilebileceğini belirtti.

Bahar aylarının, tüm canlılar gibi insanoğlu için de yeni bir başlangıç ve yeni umutlar olarak görüldüğünü anlatan Prof. Dr. Altınok, "Ortaya çıkacak olumlu ekonomik sinyallerin, tüketimin canlanması, ekonomik krizin etkilerinin hafiflemesine neden olacağını umuyoruz.

Ancak 14 Şubat’ta biraz bağnaz olup, Çin malı ya da yabancı ülke ürünleri yerine Türk malı hediyeler tercih edebiliriz. Ayrıca tüketicinin işini kolaylaştırmak için özellikle sanayicilerimden kar marjlarını düşük tutmalarını rica ediyoruz. Bu ekonomik toparlanma için çok önemli" diye konuştu.

Haberin Devamı