Spor 14 yaşındaki Türk'ü Barcelona kaptı

14 yaşındaki Türk'ü Barcelona kaptı

Paylaş
14 yaşındaki Türk'ü Barcelona kaptı

Futbola 5 yaşında Almanya'da başlayan ve 8 yılda resmi maçlarda toplam 1185 gol atan 14 yaşındaki Cem Felek, dünya yıldızı olma ilerliyor

12 Mayıs 1996’da Almanya’da dünyaya gelen Cem Felek, 3 yaşında futbol topundan başka hiçbir şeyle oynamayarak, futbolcu olacağının sinyallerini daha o yaşta vermiş.

Cem 5 yaşına geldiğinde müthiş yeteneğini fark eden ailesi, futbola başlaması için yaşadıkları kasabanın takım seçmelerine götürmüş. Bir kasaba takımı olan Viktoria Griesheim’da futbola başlayan Cem Felek, gösterdiği etkileyici performansla 2008 yılında Eintracht Frankfurt’a transfer olmuş.

Şu anda 14 yaşında olan Cem, daha bir yaş küçük olmasına rağmen 1995 doğumlu oyuncuların oluşturduğu milli takım seçmelerine davet edilmiş.

Milli takım seçmelerinde de dikkatleri üzerine çeken Cem Felek, 8 yıllık kariyerinde 1185 gole imza atmış. Azeri iş adamı Mübariz Mansimov tarafından Azerbaycan’a davet edilen genç futbolcu, Azerbaycan Milli Takımı’nda oynaması için teklif aldı.

BARCELONA İLE ÖN ANLAŞMA YAPTI

Almanya Milli Takımı’ndan da teklif alan genç yıldız, Türkiye Milli Takımı’da oynamayı hedefliyor. Dünya devi Barcelona’nın da ön anlaşma yapıp önümüzdeki yıl kadrosuna katmaya hazırlandığı altın çocuk Cem Felek, DHA’ya konuştu.

Futbola yaklaşık 5 yaşında başladığını belirten Cem Felek, "Küçükken hep topla oynamak istiyordum. Onun dışında başka bir şeyle oynamak istemiyordum. O şekilde başladım.

Babam da beni kasabada bir takıma başlattırdı. O takımda 7 sene oynadım ve şimdi de Frankfurt’ta oynuyorum. Burada olmaktan çok memnunum. Antrenörlerle aram çok iyi. Takımdaki arkadaşlarla çok iyi anlaşıyoruz" dedi.

ARDA'YI ÖRNEK ALMIŞ

Messi ve Cristiano Ronaldo’yu kendisine örnek aldığını vurgulayan Cem Felek, Türk oyunculardan ise Arda Turan’ı örnek aldığını ifade etti. "Türkiye’de oynamak ister misin?" sorusuna Cem, "Kim istemez ki Galatasaray’da, Fenerbahçe’de oynamayı.

Ama ben daha iyi bir yerlere gelmek için Avrupa’da yetişmek istiyorum. Ama inşallah gelecek senelerde belki oynarım" yanıtını verdi.

Azerbaycan ve Almanya milli takımlarından teklif alan Cem Felek, henüz milli takım konusunda kararını vermediğini belirterek, "Şimdi Türkiye Milli Takımı’nda oynuyorum. 16 yaşındayken profesyonel düşünmem lazım. Ama gönlümde Türkiye Milli Takımı’nda oynamak var" şeklinde konuştu.

CEM’İN SPONSORU MÜBARİZ MANSİMOV’UN ŞİRKETİ

Menajerlik konusuna de değinen Vural Felek, "Türkiye’de menejerlik konusunda bir araştırma yapmadık. Zaten sponsoru Palmali şirketidir, Mübariz Mansimov’undur. Gerekenlerin hepsini o yapacaktır.

O yüzden bizim de bir şüphemiz yok zaten. Almanya’da bir menajeri var, Bektaş Demirtaş. 9 yaşında onunla mukavele imzaladı. O da çok iyi bir insan. Ona da inanıyoruz" ifadesini kullandı.

Uğur DEMİRKIRDI/İSTANBUL (DHA)

2

Haberin Devamı