Ekonomi 1.40 olan sosyete simidiymiş!

1.40 olan sosyete simidiymiş!

Paylaş
1.40 olan sosyete simidiymiş!

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, İstanbul'un bazı lüks semtlerinde simit fiyatının 1 lira 40 kuruş olduğunu ancak Türkiye geneli için ortalama fiyatın 1 lira olarak belirlendiğini söyledi

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, yaptığı açıklamada hammadde olan un ve susamdaki fiyat artışları nedeniyle simide zam yapıldığına dikkati çekti.

Simide 2.5 yıldır zam yapılmadığına işaret eden Balcı, "Artan maliyetler fiyat artışını zorunlu kılmıştır. Bu nedenle de şehir şehir fiyat artışıyla ilgili haberler gelmeye başladı. Bunu doğal karşılamak gerekir" dedi.

'LÜKS SEMTLERDE 1.40 OLABİLİR'

Balcı, yapılan zammın ardından simidin fiyatının 1 lira 40 kuruş olduğuna ilişkin haberler yapıldığını vurgulayarak, "Simitteki fiyat artışını kabul edebiliriz ama fiyatının 1 lira 40 kuruş olduğunu kabul edemeyiz. İstanbul'un bazı bölgelerinde simit fiyatları 1 lira 40 kuruş olabilir fakat Türkiye genelinde böyle bir durum yok. Türkiye genelinde ortalama fiyat 1 liradır. İstanbul'da da azami fiyat olarak 1 lira 40 kuruş olarak belirlendi. Bazı ilçelerdeki yüksek maliyetten dolayı böyle bir karar alındı" diye konuştu.


İstanbul'da, susamın zamlanmasından sonra simidin fiyatı bazı lüks semtlerde 1 lira 40 kuruşa çıkarken Samsun'un 'coğrafi işaret tescil belgeli' bol susamlı meşhur simidi 4 tanesi 1 liradan satılıyor.

'İSTANBUL'UN BİRÇOK İLÇESİNDE 1 LİRA'


"İstanbul'un birçok ilçesinde simit, 1 liraya satılıyor" diyen Balcı, "Türkiye'de simidin 1 lira 40 kuruştan satılması gibi bir durum söz konusu değil kesinlikle. İstanbul'un bazı pahalı bölgelerinde böyle bir durum var. Türkiye genelinde ortalama simit fiyatı, 1 liradır. Bazı özel durumlar gerektiren bölgelerde ise 1 lira 40 kuruştur ancak bu çok azınlık bir bölgede oluyor" ifadesini kullandı.

AA

Haberin Devamı