Gündem 15 bin Suriyeli sınıra dayandı

15 bin Suriyeli sınıra dayandı

Paylaş
15 bin Suriyeli sınıra dayandı

Suriye'deki olaylardan kaçan yaklaşık 15 bin kişi Hatay'ın Yayladağı İlçesi sınırına dayandı, Türkiye'ye geçenlerin sayısı ise 6 bin 821'e yükseldi

Suriye ile Türkiye’nin sınır bölgesindeki Yayladağı İlçesi’ne bağlı Güveççi Köyü ile Suriye’nin son köyü olan Hırıptıjöz Köyü arasındaki sığınma trafiği tüm hızıyla sürüyor. Suriye ordusunun Türkiye’ye geçişleri engellemek için Hırıptıjöz Köyü’ne 12 kilometre yaklaşması, Türkiye sınırına gelenlerin sayısını hızla arttırdı. Türkiye’ye 1 kilometre uzaklıktaki Hırıptıjöz Köyü’nün sınır bölgesine gelen Suriyeli sayısının 15 bine ulaştığı bildirildi. Olayların yaşandığı günden bu yana sığınma talebiyle Türkiye’ye geçip çadır kentlere yerleştirilenlerin sayısı da 6 bin 821’e ulaştı.

Haberin Devamı

’YENİ ÇADIR KENTLER’

Yayladağı’nda Özel İdare’ye ait 50 dönümlük araziye ikinci çadır kent yapılırken, bir çadırkent kurulumuna da Reyhanlı İlçesi’ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı’ndaki hac konaklama arazinde başlandı. Altınözü’ndeki iki çadır kentle birlikte Türkiye’de Suriyeliler için şu anda 5 çadır kent oluşturuldu. Kızılay’ın sıcak yemek ihtiyacını karşıladığı çadır kentlerde İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri de oluşturduğu revirlerde sağlık hizmeti veriyor.

EKMEK TAŞIYORLAR

Bu arada Türkiye’ye geçen Suriyeliler, ülkelerinde açlık tehlikesi başgösterdiğini söyledi. Türkiye’ye geçen özellikle çocuklar, Yayladağı İlçesi’ndeki akrabalarından temin ettiği ve satın aldığı ekmekleri tekrar Suriye’ye taşıyor. Başka gazeteciler olmak üzere yöre halkı, Suriyelilerin ekmek başta olmak üzere gıda ihtiyaçları için ellerinden gelen desteği gösteriyor. Ülkelerinde açlığın büyük tehlike haline geldiğini belirten Suriyeliler, devletin ekmek dağıtımını yasaklaması nedeniyle sıkıntı çekildiğini, çatışmalarda ölenlerin, yaralananların olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

DHA