Gündem 15 CHP milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesine MHP'den tepki

15 CHP milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesine MHP'den tepki

Paylaş
15 CHP milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesine MHP'den tepki

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, 15 CHP'li milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesiyle ilgili "CHP’den 15 vekilin istifa ettirilmesi siyasetin yüz karası Güneş Motel olayının yeni bir versiyonudur." değerlendirmesini yaptı

Akçay, yaptığı açıklamada, CHP geleneğindeki "siyasi üçkağıtçılığın yeniden depreştiğini" söyledi.

'SİYASETİN YÜZ KARASI'


"CHP’den 15 milletvekilinin ipe dizilmesi kararı, verilecek YSK kararıyla kesinlikle ilgili olmayıp, aylar öncesinden başlayan gizli ittifak görüşmelerinde alınmış, kılıf böyle hazırlanmıştır." ifadesini kullanan Akçay, "Bu gizli ve kirli ittifak 15 vekil hüllesiyle iyot gibi açığa çıkmıştır. CHP’den 15 vekilin istifa ettirilmesi siyasetin yüz karası Güneş Motel olayının yeni bir versiyonudur." görüşünü savundu.

'HAK ETTİKLERİ DERSİ ALACAKLAR'


"100 bin değil milyonlarca imza toplayacaklarını ve seçime hazır olduklarını söyleyenlerin kendi teşkilatlarından bile imza alamayacaklarını görünce ayaklarındaki tarla çamuruyla CHP’nin paçasına yapışmaları ibretlik bir durumdur. Bu hadiseyle CHP milletvekilleri pazara sürülmüş, millet iradesi kirli pazarlıkların öznesi haline getirilmiştir.

Demokrasi nutku atıp, ilkeli ittifak yapacağız diyenlerin ayak oyunları ile kendilerini ayağa düşürmeleri bir çürüme halidir.

Siyasi zübükler 24 Haziran’da milletimizden hak ettikleri dersi alacaklardır. Ancak ibret alacakları şimdilik meçhuldür."

NE OLMUŞTU?


CHP ve İYİ Parti heyetleri TBMM'de bir araya gelerek anlaştı. İYİ Parti'nin seçimlere katılabilmesi için 15 CHP'li milletvekili istifa etti, İYİ Parti'ye geçti.. İYİ Parti'nin grup kurarak seçime girmesi sağlanacak. CHP'den istifa edip İYİ Parti'ye geçen 15 isim de belli oldu.

İŞTE İYİ PARTİ'YE GEÇEN O İSİMLER


CHP'den istifa ederek İYİ Parti'ye geçen milletvekillerinin listesi:

Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer,Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Bursa MilletvekiliNurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Çorum Milletvekili Tufan Köse, Edirne Milletvekili Okan Kaytancıoğlu, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Güler ve Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş.

AA


Son dakika: CHP'li 15 milletvekili istifa etti, İYİ Parti'ye geçti


CHP'den İYİ Parti'ye geçen 15 milletvekilinin listesi


Güneş Motel olayı nedir?