Yaşam 15 günlük suları kaldı

15 günlük suları kaldı

Paylaş
15 günlük suları kaldı

Şarköy Belediye Başkanlığı belediye hoparlörlerinden anons yaparak, ilçenin 15 günlük suyunun kaldığını duyurdu

Şarköy'de yaklaşık 35 bin konuta Şarköy göletinden arıtılarak verilen su, yaz mevsiminin kurak geçmesi nedeniyle yoğun nüfusu kaldıramadı ve gölet kuruma noktasına geldi. Şarköy Belediyesi, belediye hoparlörlerinden "Havaların kurak gitmesi ve yağışların olmaması nedeniyle Şarköy göletine Bulgur Deresi’nden su gelmiyor. Bu nedenle ilçenin 15 günlük suyu kalmıştır. Halkımızın suyu daha dikkatli harcaması rica olunur" anonsu yaptı.

Haberin Devamı

SON 10 YILIN KURAKLIĞI

Şarköy’ün yazlık bir ilçe olduğunu belirten CHP’li Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, "Bölgemiz son 10 yılın kuraklığını yaşıyor. Bu gölet tamamen kar suları, yağmur sularıyla besleniyor. 200 bin nüfusa ulaşan ilçemiz halkına su vererek çözüm üretiyoruz. Gölette bu yaz ve kış uzun süre süren kuraklıktan dolayı azalma meydana geldi. Şu anda gölette 60 bin metreküp su kaldı. İki depomuz var, bu depolarda da 10 bin metreküp suyumuz var. İlçemizde evlerimize günde bin 200 metreküp su veriyoruz" dedi.

Su ihtiyacını vanaları kısarak sağladıklarını belirten Altınok "Göletimizde 15-20 günlük su var. Tamamen hava raporlarına bakarak gelecek olan yağmurları bekliyoruz. 7 aydan beri Şarköy’de sıkı bir kuraklık yaşandı. Yağmur sularıyla göletimizi besleyemedik. Şu anda Bulgur Deresi’nden kullandığımız suyun 3’te 1’i kadar su gelmektedir. Kar ve yağmurlar yağdığı zaman saniyede 300 litre suyla göletimizi beslıyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

BARAJ SU SIKINTISINI ÇÖZECEK

Tekirdağ’ın Şarköy İlçesi ile Çanakkale’nin Gelibolu İlçesi arasında kalan ve geçtiğimiz açılışı yapılan Çokal Barajı, ilçenin su sıkıntısını ortadan kaldıracağı düşünülüyor. Trakya’nın GAP’ı olarak bilinen Çokal Barajı’nın su tutmaya başladığını belirten Altınok, "1,5 yıl sonra hatlarının ihalesi yapılıp Şarköy, Mürefte, Hoşköy ile 26 köyümüzle beraber Gelibolu köyleri ile Trakya ovası sulama ve içme suyu olarak Çokal Barajı’ndan beslenecek. Çokal Barajı, 205 milyon metreküplük bir baraj. Önümüzdeki yıllarda çevremiz ve bölgemizde bu tür sorunlar yaşamayacaktır. Çokal Barajı’nın hizmete girmesini bekliyoruz"dedi.

DHA