Bilim - Teknoloji 15 metrelik "canavar!"
Paylaş
15 metrelik "canavar!"

Çin'de, 160 milyon yıl önce yaşadığı düşünülen, 15 metrelik bir "canavar" keşfedildi!

Science Daily'nin haberine göre, University of Alberta'daki paleontolojistler Çin'de bulunan bir fosil, yeni bir dinozor türünü işaret ediyor.

Bu buluş, Lida Xing, Tetsuto Miyashita ve Prof. Philip Currie'yi de içeren paleontolojistler tarafından gerçekleştirildi. Araştırmaya göre, bu dinozor türü yaklaşık olarak 160 milyon yıl önce yaşamıştı ve yaklaşık olarak 15 metre boyundaydı. Bulunan bu dinozor, yakınında bulunduğu Qijiang City için Qijianglong, "dragon of Qijiand" (Qijiang ejderhası) olarak adlandırıldı.

Tahminlere göre Qijianglong, çok uzun boyunları ile bilinen "mamenchisaurid" türü dinozorlardan biri olabilir. Bu fosil aslında 2006 yılında inşaat işçileri tarafından bulunmuştu ve kafası ile omurgası bir aradaydı.

Araştırmayı yapan ekibin söylediğine göre, Qijianglong'un omurgasının yapısı, kafasının yukarı ve aşağı hareketini kolaylaştırırken, sağa ve sola hareketi zorlaştıracak bir yapıya sahipti. Ayrıca, kuşlarda da olduğu gibi, omurga kemiklerinde hava boşlukları bulunmaktaydı ve bu şekilde uzun boynunun yarattığı büyük ağırlığın taşınması kolaylaşıyordu.

Haberin Devamı

Resimlerle: Türkiye'nin ilkleri

Kaynak: CHIP Online