Gündem 1.5 milyar dolara mal oldu, elektrik borcu geldi

1.5 milyar dolara mal oldu, elektrik borcu geldi

Paylaş
1.5 milyar dolara mal oldu, elektrik borcu geldi

Dünyanın en lüks oteli seçilen ve Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov tarafından 1.5 milyar dolara yaptırılan Antalya'daki Mardan Palace Hotel'in elektrikleri borç nedeniyle kesildi

Antalya'nın Kundu bölgesinde Telman İsmailov tarafından 1.5 milyar dolara mal edilen ve bu yıl ‘Turizmin Oscarları’ olarak da adlandırılan World Travel Awards 2010'da ‘Dünyanın En Lüks Oteli’ seçilen Mardan Palace, elektrik borçları yüzünden karanlıkta kaldı.

3 MİLYON 735 BİN LİRA BORCU VAR

180 bin metrekarelik alanda konumlanan ve yapımı için 10 bin metrekare altın, 500 bin kristal kullanılan Mardan Palace Otel’in elektrikleri, 3 milyon 735 bin 540 TL’lik borç ödenmediği için Antalya Elektrik Dağıtım A.Ş. (AKEDAŞ) tarafından kesildi.

Açılışında, Hollywood yıldızları Sharon Stone, Mariah Carey, Monica Bellucci ve Paris Hilton gibi yıldızları ağırlayan otelde elektrik ihtiyacı jeneratörlerle gideriliyor.

"TAKSİTLENDİRMEYE GİDERİZ"

AKEDAŞ Müdürü Ahmet Hamdi Soylu, 1 milyon 600 bin aboneye sahip olduklarını ve bazı müşterilerinin zaman zaman ödeme güçlükleri çekebileceğini belirterek şunları söyledi: “O çerçevede değerlendirilecek bir hadise. O firma da Türkiye'ye yatırım yapmış, çivi çakmış, el üstünde tutulması gerekir.

Türkiye adına değerlendirilmeli, Rusya yerine Türkiye'ye yapmış ve inşaatı canlandırmış, değişik kesimlere katma değer sağlamış. Elektrikleri vardır ama bizim elektriğimiz değil, kendi elektriği vardır. Müşterilerimize talep ettikleri takdirde taksitlendirmeye gidiyoruz.

Bu aralarda çok elekrik kesiyoruz. Otellerimizden sıkıntı çekenler var. Bunlar olabilen şeyler, makul görülmesi lazım.”

ÖDENMEZSE İCRA GÖNDERİLECEK

Aylık elektrik gideri 400- 500 bin TL civarında olan Mardan Palace, daha önce AKEDAŞ ile 1.5 milyon TL'lik borç için taksitlendirmeye gitti ve 100 bin lirasını ödedi.

Otel Eylül ayında 504 bin, Ekim ayında 897 bin, Kasım ayında 566 bin ve Aralık ayında da 406 bin TL’lik elektrik faturalarını ödemedi. Bunlarla birlikte otelin toplam elektrik borcu faiziyle birlikte 3 milyon 735 bin 540 TL’ye yükseldi ve üç gün önce otelin elektrikleri kesildi.

Elektrik kesintisinin ardından tesisteki jeneratörler devreye sokuldu. AKEDAŞ’ın, borcun ödenmesi için otel yönetimine 3 hafta süre verdiği ve bu süre sonunda ödeme yapılmazsa otele icra gönderileceği kaydedildi.

Otelin Genel Müdürü Cumhur Özen, elektriklerin kesilmesi konusunda değerlendirme yapmak istemedi.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA (DHA)