Candaş Tolga Işık 15 Temmuz anması nasıl olacak?
HABERİ PAYLAŞ

15 Temmuz anması nasıl olacak?

Haberin Devamı

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin yıl dönümüne birkaç gün kaldı.

Cumhurbaşkanlığının himayesindeki anma programının detayları da netleşti.

Sanat, spor, medya ve siyaset dünyasından isimlerin davet edildiği İstanbul’daki program akşam 18.30-19.00 gibi eski adıyla Boğaziçi, yeni adıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde başlayacak.

Mehter geçişi, Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından köprünün hemen girişinde yapılan anıtı Cumhurbaşkanı Erdoğan açacak. Erdoğan’ın konuşmasının ardından cumhurbaşkanlığının belirlediği diğer protokolün konuşmalarına geçilecek.

Bu arada şunu da belirteyim: 15 Temmuz günü öğlen saatleri itibarı ile tören bitimine kadar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü her iki yönde de trafiğe kapalı olacak.



Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 15 Temmuz gecesi özel bir oturum düzenlenecek. Erdoğan İstanbul’daki törenden Meclis’teki bu oturuma katılacak ve bu sefer darbe girişimi gecesi hainlerin hedeflerinden biri olan Meclis çatısı altından tüm dünyaya seslenecek.



Erdoğan’ın Meclis’te konuşmasına başladığı saatlerde gece yarısı itibarı ile tüm Türkiye’de camilerden salalar yükselmeye başlayacak.

Koordinasyon komitesi Kısıklı, Acıbadem, Çengelköy... gibi 15 Temmuz gecesi darbecilerin yoğun olarak saldırdığı noktaları belirledi. Programın sonunda köprüye gelen herkes belirlenen bu noktalarda o gece demokrasi nöbeti tutmaya davet edilecek.



Törenlere yabancı katılımcı olacak mı? Kimler davet edilecek?

Bu bilgiye ulaşamadım.

15 Temmuz’u milletimizin hafızasında taze tutmak çok mühim. Ancak bu hain darbe girişimini sadece içeride değil, uluslararası kamuoyunun nezdinde de gündemde tutmak zorundayız.

Bu anlamda yabancı katılımcı konusunda umarım iş sıkı tutulmuştur.



15 Temmuz için yapılan anma töreni bu şekilde... Emeği geçen herkesin bir kez daha eline-yüreğine sağlık.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder