Siyaset 15 Temmuz'da Taksim'i işgal eden askerler savunma yaptı
Paylaş
15 Temmuz'da Taksim'i işgal eden askerler savunma yaptı

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Taksim Meydanı'nın işgal edilmesi ve çıkan olaylarda 39 kişinin yaralanmasına ilişkin  11'i tutuklu  99 askerin yargılandığı davada tutuklu sanıklar savunma yaptı

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Taksim Meydanı'nın işgal edilmesi ve çıkan olaylarda 39 kişinin yaralanmasına ilişkin 11'i tutuklu 99 askerin yargılandığı davada tutuklu sanıklar savunma yaptı. Tutuklu sanıklar terör saldırısı gerekçesiyle Taksim Meydanı'na gönderildiklerini belirterek, darbe girişiminden de haberleri olmadığını iddia etti. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de duruşmaya izleyici olarak katıldı.

'OĞLUMUN ADINI FETULLAH DENEN TERÖRİST KOYMADI'


Silivri Cezaevi'nin karşısında bulunan binada İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen 2. duruşmanın öğleden sonraki oturumunda Günay Kaya savunmasını tamamladı. 15 Temmuz'da teslim olduğunu ve polislerin kendisine hakaret ve darp ettiğini iddia eden Kaya Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edildiğini, mal varlığına el konulduğunu savundu. Sanık Kaya “Öğrencilik hayatımda örgütün yurtlarında kalmadım. Abilerinden ders almadım, burs almadım, burs vermedim. 'Himmet' adı altında para vermedim. Bankasya'da hesabım yok, bankaya para da yatırmadım. Örgütün gizli haberleşme programı olan 'ByLock'u kullanmadım. Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD)bulunmadım. Eşimi katalogdan seçmedim. Oğlumun adını 'Fetullah' denen terörist koymadı" dedi.

SANIK: DARBE TOPLANTILARINA KATILMADIM


Kaya, “Darbe toplantılarına katılmadım" diyerek savunmasını şöyle sürdürdü: Taksim Meydanı'na terör saldırısı gerekçesiyle gönderilmiş, kandırılmış bir askerim. Ben yüzbaşıyım. Askerler olarak hiyerarşi içerisinde, disiplinle, kanunlar çerçevesinden hareket ederiz. Taksim'de silah kullandığıma dair iddianamede delil yoktur. Taksim'de öldürme kastıyla hareket etmedik, askerlere de bu konuda telkinde bulunmadık. İradem dışı kandırılmış durumundayım. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum. Gerekirse elektronik kelepçe takılarak tahliyemi talep ediyorum."


'BANA DARBEDEN BAHSEDİLMEDİ'


Tutuklu sanıklardan sanıklar Emrah Altunkalem, özgeçmişini anlatarak savunmasına başladı. Sanık Altunkalem, “FETÖ ya da cemaatle ilişkim yoktur. Olmadı, olamaz da. Son nefesimi verinceye kadar gönül bağım sadece TSK'ya olacaktır" diye konuştu. Terör saldırısı gerekçesiyle Taksim'e gönderildiklerini belirten sanık Altunkalem kendisine darbeden bahsedilmediğini iddia etti. Duruşmada söz alan diğer tutuklu sanıklar da suçlamaları reddedip, tahliyelerini ve beraatlerini talep etti.

MUSTAFA DEMİR DURUŞMAYI İZLEDİ


Duruşmayı Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de izleyici olarak katıldı. Öte yandan 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Taksim Meydanı'nın işgal edilmesine ilişkin görülen bu dava Silivri'de iki hafta boyunca sürecek, 2 hafta boyunca sanıkların savunmaları alınacak.


'ÜLKENİN HAYRINA OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM'


Duruşmayı izleyen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir basın mensuplarına açıklama yaptı. Demir, “Taksim'e çıkan hain askerlerin, rütbeli askerlerin duruşmasını izledim. Neticede örgütlü bir yapı olduklarını çok rahatlıkla hissedebiliyorsunuz. Aynı senaryolar, aynı dil, aynı terminoloji ve aynı tiyatro. Hukuka, adalete güveniyoruz, milletimize güveniyoruz. Millet adına yapılan bir yargılama buradaki. Sonucunda ülkenin hayrına olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı