Gündem 15 Temmuz darbe girişimi raporu açıklandı

15 Temmuz darbe girişimi raporu açıklandı

Paylaş
15 Temmuz darbe girişimi raporu açıklandı

15 Temmuz Darbe Komisyonu Başkanı Reşat Petek hazırlanan raporu açıkladı. Darbe girişiminin başarısız olacağının anlaşılmasından sonra FETÖ'cülere yollanan mesajlar ortaya çıktı

15 Temmuz darbe girişimi araştırma komisyonu başkanı Reşat Petek TBMM 15 Temmuz raporunu açıkladı.

İşte Reşat Petek'in açıklamalarının satır başları...

Takiyeci hain örgütü araştırmak uzun sürdü. Yarım asırdan bu yana darbe için hazırlık yapılmış.

15 Temmuz hadisesnin arkasında FETÖ'nün bulunduğu açıklıkla ve kesin ortaya konulmuştur. Darbe girişiminin arkasında FETÖ'nün olduğuna dair tereddüte meydan vermeyecek şekilde bilgi, belge ve dökümana ulaştık.

Cumhurbaşkanlığı külliyesini hedef alan Müslüm Macit'in beyanı var. "Bizim yani hizmet hareketinin darbe yaptığını biliyordum bilerek atış yaptım" diyor.


YAKINDA DARBE OLACAĞINI İDDİA ETTİ


FETÖ'nün legal alanlarının bile aslında illegal olduğu, Osman Özsoy'un darbeden 1 ay önce tv kanalında "Türkiye Kuzey Kore'ye döner mi" temalı konuşmada, "Yakında darbe olacağını" iddia etmiş hatta "Keşke profesör olacağıma albay olsaymışım, daha fazla katkım olurdu" demiştir. Gülen'in 20'li yaşlardan itibaren yaşamındaki olağan dışı olaylar, belirli amaçlar için kendisinin yetiştirildiğin zorda kaldığında gizli eller tarafından yoluna devam edilmesinin sağlandığını göstermektedir.


HULUSİ AKAR GÜLEN'LE GÖRÜŞTÜRÜLMEYE ÇALIŞILDI


Ülkenin Genelkurmay Başkanı ikna edilip, darbe girişimini yöneten Gülen'le görüştürülmeye çalışılıyor.


İLKOKUL MEZUNU OLMADAN VAİZ OLDU


Fethullah Gülen'in 20'li yaşlardaki hayatı belirli amaçlar için yetiştirildiğini göstermektedir.

İlkokul mezunu bile olmadan tüm yasal engellerin aşılıp vaiz olarak tayin edilmesi dikkate şayandır. Vaizliğinden 1 ay önce ilkokul diplomasını almıştır.


GÜLEN SAHTEKARDIR


Fethullah Gülen bir sahtekardır. Sahtecilik suçları işlemiştir. Sahtecilik eylemlerinden dolayı hiçbir soruşturma geçirmemiştir. Yeşil pasaportu sahtecilikle almıştır. Bilgi ve belgeler bu sahtelikleri belgelemektedir. Raporda bir kısmını resim olarak eklerde göreceksiniz. FETÖ gizlilik, takiyyeye dayanmaktadır. O gece, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne silahların teslim edilmemesi, darbe girişimi saatlerinde kendi faaliyetlerindeki polis memurlarına darbe girişiminde bulunanlara direnilmemesi talimatları ile açıkça destek verdikleri tespit edilmiştir. Gece yarısından sonra ise durum değişiyor. Şüpheli Ersan Gönül'ün telefonunda ele geçirilen belgeleri. FETÖ/PDY darbe girişiminn başarısız olduğunun anlaşıldığı saatlerde "Önemli durum, durum kötü, tüm il ve ilçe imamlarına iletin, tüm hizmet mensupları darbeyi şiddetle kınayan açıklama yapsın. Meydanlara inip kendisini kamufle etsin, resim çektirip sosyal medyada yayınlasın. Hocaefendinin adı geçmesin açıklamalarda, Tayyip'e karşı olumsuz bir paylaşım yapmayın, bu grubu kapıyorum" diyerek kendilerini kamufle etme şeklindeki talimatın verildiğini görüyoruz."


GRAHAM FULLER İLE YAKIN İRTİBATI VAR


Diğer darbeler nasıl dışarıdan bağımsız değerlendirilemezse FETÖ darbe girişmini de dışarıdan bağımısız değerlendirmek mümkün değil. Gülen'in eski CIA üyesi Graham Fuller ile yakın irtibatı görülmüştür.


VATİKAN PROJESİDİR


FETÖ'nün dinler arası diyalog söylemi bir Vatikan projesidir. FETÖ'nün dinler arası diyalog projesi, örgütün bir üst düzey örgütlenme aşamasında kullandığı etkili bir yayılma taktiği olduğu anlaşılmıştır. Gülen denetimsiz ve sahte bir din anlayışı üzerine oturmuştur. Hedef ulaşıncaya kadar tedbir adıyla takiyye yapmak olmuştur. "Hizmetin bekası için haramlar helaldir" prensibine göre haram olan neler varsa bunları kendi mensuplarına helal olduğunu ifade etmiştir.

KOMİSER YARDIMCISININ TELEFONUNA GELEN MESAJLAR


O gece, emniyet genel müdürlüğüne silahların teslim edilmemesi, silahlı kalkışmaya direnilip karşı konulması talimatına rağmen, örgüt mensubu olan emniyet görevlileri bunlar kendi mahiyetlerinde bulunan polis memurlarına, darbe girişimindeki askerlere direnilmemesi talimatını verip bozgunculuk yaptıkları, eyleme destek verdikleri tespit edilmiştir. Ama gece yarısından sonra darbenin başarısız olduğu saatlerde durum değişiyor. Bir komiser yardımcısı Ersal Gölüm’ün telefonunda ele geçirilen belgeler. 16-7-2016 günü saat 05:20-29 arasında, gönderilen uyarılar. “Önemli durum, durum kötü. Çok acil duyuru. Tüm imamlara, abilere, ablalara iletin. Tüm hizmet mensupları darbeyi şiddetle kınayan açıklama yapsın” çevir kazı yanmasın. “Meydanlara inip kendisini kamufle etsin. Resim çektirip sosyal medyada yayınlasın. Ama fazla da muhterem hoca efendinin adı geçsin. Hepimizi alabilirler, televizyonda gördüm ilk kez desin. Asla hükümete ve Tayyip'e dönük açıklama yapmayın.” Bu şekilde mesaj göndererek örgüt mensuplarına kendilerine kamufle etme şeklindeki talimatı görüyoruz.

DIŞ İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİYLE BAĞLANTILARI VAR


Zaman içinde paralel devlet yapılanmasından, silahlı terör örgütüne dönüşüm var. 21 Ekim 2015 tarihli MGK toplantısında paralel devletin terör örgütleri ile işbirliği içinde olduğu kayıtlara girmiştir. 26 Mayıs 2016 tarihine kadar, darbeden 2 ay önce, bütün MGK'da 'paralel devlet' kullanılmış ve mücadele talebi verilmiştir. Örgütün dış istihbarat servislerle ilişkisi kesin olarak kanıtlanmıştır. FETÖ'nün sözde lideri Gülen'in Amerika'dan ikamet alabilmesi için referans olan şahıslar arasında Graham Fuller'in bulunduğu öne sürülmesi, Fuller'in kitabında Gülen'e teşekkür etmesi örneklerden biridir. FETÖ'nün lider kadrosunda yer alan Mustafa Özcan'ın Gülen'in MİT'in ABD'de örgüte karşı araştırmalarına karşı FETÖ'yü uyarması.


İSTİHBARAT ZAAFI VAR


Tedbir ve takiye ile devlet organlarına sızıldı ve paralel devlet yapılanması oluşturuldu. FETÖ'nün dış istihbarat örgütleriyle ilişkisi kesin kaynaklarla kanıtlanmıştır.

Darbe girişiminin önceden haber alınamaması bir istihbarat zaafıdır.

Kronolojiyi basın mensuparımız takip etti ama bizdeki kronolojinin başlıkları şöyle;

20:09 - Saat 14:45'te görevli bir binbaşının MİT'e gelerek istihbarat vermesi sonrası darbe teşebbüs saatini yeniden belirlemişlerdir..

20:23: Akıncı'da toplanan 33 özel kuvvetler görevlisi Genelkurmay Karargahı'na yola çıkmıştır.

20:25: Darbeci askerler ilgili yerlere bütün uçuşlarının serbest olduğunu duyurmuşlardır Akar'ın yasak olmasını bildirmesine rağmen

20:46: Mehmet Dişli özel aracı ile karargaha geri dönmüştür.

21:00: Dişli, Akar'ın makam odasına girerek 'Komutanım operasyon başlayarak' darbeyi tebliğ ettiği anlaşılmıştır. Akar, bir grup darbeci tarafından zorla alıkonmuş ve Levent Türkkan tarafından ölümle tehdit edilmiştir.

21:03: Partigöç ve bir grup darbeci subay Murat Aygün'ü telefonla arayıp harekete geçme emrini vermiştir.

21:16: Silahlı kuvvetler harekat merkezinin giriş çıkışı darbeciler tarafından kontrol altına alınmıştır.

21:26: Darbeciler tarafından oluşturulan Yurtta Sulh Whatsapp grubunda İstanbul içine giren trafik engellenecek talimatı verilmiştir.

21:28: Grupta bu saat itibari ile alınması gerekenlerin derhal alınması talimatı verilmiştir.

21:30: 80-85 darbeci tarafından Jandarma Genel Merkezi hareket merkezleri ele geçirilmiştir.

21:45: Başbakanlık müsteşarı alçak uçuşların araştırılması talimatını vermiştir.

22:00: Genelkurmay'da silah sesleri duyulmuş, halkın üzerinde ateş açılmıştır.

22:00: Köprüler geçişe kapatılmıştır.

22:23: Uğur Coşkun Sakarya'da darbe girişimini başlatmıştır.

22:25: Ümit Dündar'ın evine gelen bir grup asker evi aramıştır.

23:24: Sakarya Valiliği darbeciler tarafından işgal edilmiştir.

23:24: Gölbaşı'nda Özel Harekat Merkezi'nde patlama meydana gelmiştir.

16 Temmuz

00:05: Darbe bildirisi okutulmuştur.

00:57: Askeri kalkışmada bulunan saldırganlar, TÜRKSAT'ın Gölbaşı'ndaki tesislerine saldırıda bulunmuşlardır.

01:15: Cumhurbaşkanımız Marmaris'ten Dalaman'a hareket etmiştir.

01:43: Cumhurbaşkanımız İstanbul'a hareket etmiştir.

02:38: Ankara'da vatandaşlara ateş açılmıştır.

02:49: Meclis'e yeni bir bomba atılmış, milletvekilleri ve Meclis Başkanı Kahraman sığınağa inmiştir.

03:15: Genelkurmay'da yeniden çatışmalar başlamıştır.

03:20: Cumhurbaşkanının kaldığı otele SAS ve SAT komandoları indirme yapmıştır.

03:40: Cumhurbaşkanı Atatürk Havalimanı'na inmiş, bir askeri helikopter ve askeri uçuş yapan uçak tarafından sürekli taciz edilmiştir.

09:44: Darbe girişimi nedeniyle çıkan olaylarda o saat itibariyle 90 kişinin şehit olduğu açıklanmıştır.


ÖRGÜTTE ÇAY İÇMEK TABİRİ...


Örgütte değişik tabirler var. Mesela çay içmek; tedbir amaçlı sohbet anlamında kullanılmıştır.

'Kainat imamı' FETÖ liderinin kednine uygun gördüğü tabir. Kutsal hoca payı var. Himmetten Gülen için ayrılan ve Pensilvanya'ya yollanan kısım.

İlginç kavramlar görüyoruz. Abi, Abla, Adanmış Ruh, Altın Nesil, Baş Yüceler Divanı, Bizden Olanlar Olmayanlar…

Çay içmek; örgütte çay içmek, sohbet tabirinin bir diğer kullanımı. Örneğin örgütle tanıştırılması gereken kişiler, sohbet kelimesinin kullanılması mahsurlu görülüyorsa çay içmeye gidelim denilir.

Ders çalışma, dershane, Fetih Okutma, Gazete, Himmet, Hizmet Erleri, Huruç… Kuşatmayı Yarma, harekete geçme. Cezaevlerinde, polis şeflerinin kurtarılması amacıyla kullanıldığı bilgiler var. İmam, ilgilenmek, istişare… Kafalamak; ilgilenmek tabirinin bir kademe ötesi. Kainat İmamı, kendine uygun gördüğü FETÖ liderinin. Karşı Cephe, Kutsal Hoca Payı… Bu kadar himmet toplanıyor, bu da unutulmamış. Belli bir yüzdesinin Fetullah Gülen’in payı olarak ayrılan kısmıdır.

Mahrem Hizmet, Mahrem Yerler, Muhabbet Fedailer… Mübarek Zat, Mütevelli Ağabeyi, Parlatma, Sadakat.. Böyle devam ediyor.

GÜÇ KAZANMAK İÇİN REFERANDUMU DESTEKLEDİ


FETÖ'nün güç kazanmak için AK Parti ile yakın ilişki içinde olduğu 2010 referandumunu desteklediği belirlendi.

Gülen'in Papa ile görüşmesinde o günün devletinin başındakiler organizasyonu sağlıyor.

FETÖ'nün bir siyasi partiyle birlikte yürüdüğü şeklindeki yorum mesnetsiz olur.


'KONTROLLÜ DARBE' FETÖ'YE HİZMET EDEN AÇIKLAMA


Kontrollü darbe diyerek 80 milyon insanı saf ve aptal yerine koymamak lazım. FETÖ'nün amacına hizmet eden bir açıklama olduğu konusunda kuşku duymuyorum.

Çok değişik siyasi partilerden FETÖ ile bağlantısı tespit edilenler var. Yargı bağımısız olarak soruşturma yapıyor.


GENELKURMAY BAŞKANI'NDAN YANIT ALAMADIK


Genelkurmay Başkanı'nın şahsından istediğimiz sorulara şu an itibariyle yanıt alamadık.


RAPORDA ADİL ÖKSÜZ YER ALACAK MI?


Raporda Adil Öksüz ve silahlı kuvvetler bünyesinde orada bulunmaması gereken, kimi kaçmış, yargılanan sivil unsurlar raporda değerlendiriliyor. Yargısal süreçler ve kabul edilen iddianamelerden alıntıları raporda göreceksiniz. Adil Öksüz ile ilgili şunu ifade edelim, somut olarak Adil Öksüz FETÖ ile irtibatı kesin olan ve darbenin yönetilmesinde aktif rol alan kişi konumunda. Tabi bu kişinin halen yakalanamamış olması, serbest bırakılması, serbest bırakılan hakimlerin meslekten uzaklaştırıldıklarını biliyorsunuz. Bunu daha önce de ifade ettik. Fetullah Gülen’in 1970’li yıllardan başlayarak izinlerini beş defa, 40 ve 30 gün olarak geçirdiğini biliyoruz.

Adil Öksüz ile ilgili FETÖ bağlantısına bir delil de, Zaman Gazetesi yazarlarından Ali Ünal’ın alınan ifadesinde kendisini Pensilvanya’da Adil Hoca olarak gördüğünü, Öksüz soyismini bilmediğini, TV’lerde resmini gördükten sonra Adil Öksüz olduğunu kesin olarak anladığını ifade ediyor.