Gündem 15 Temmuz gazisi Özcan Özsoy şehit oldu

15 Temmuz gazisi Özcan Özsoy şehit oldu

Paylaş
15 Temmuz gazisi Özcan Özsoy şehit oldu

15 Temmuz gecesi Beştepe Jandarma Genel Komutanlığında darbeci askerlerin kurşunuyla başından vurulan Özcan Özsoy, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu

FETÖ (Fethullahçı Terör Örgütü) darbe girişimi gecesi yaralanan Özcan Özsoy, tedavi gördüğü Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde şehit oldu.

120 GÜNDÜR TEDAVİ GÖRÜYORDU


15 Temmuz gecesi Beştepe Jandarma Genel Komutanlığı önüne giderek darbecilere direnen Özsoy, gece saatlerinde FETÖ'cü askerlerin kurşunuyla yaralandı. Gazi Hastanesine kaldırılan Özcan Özsoy, 15 Temmuz'dan bu yana tedavi görüyordu.

AĞABEYİ O GECEYİ ANLATTI


Yaralandıktan 120 gün sonra şehit düşen Özcan Özsoy'un ağabeyi Tekin Özsoy kardeşiyle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Meydanlara inin" çağrısı üzerine Beştepe'ye gittiklerini anlattı. Tekin Özsoy, 15 Temmuz gecesini şöyle anlattı:

"15 Temmuz gecesi saat 1 gibi beraber Jandarma Genel Komutanlığının oraya çıktık. 2 buçuk gibi ben yaralandım. O zamana kadar beraberdik. 2.30'dan sonra iyice olaylar tırmanmaya başlayınca karmaşada birbirimizi kaybettik. Sabaha karşı da hastaneleri dolaşayım dedim. Sabah Gazi Hastanesinde buldum, başından vurulmuştu. Tedavisi devam etti. Dün gece 1.30 gibi de Hakk'a yürüdü."


"BİR GÜN ÖNCESİNDE ENFEKSİYON BAŞLADI, DÜN DE ŞEHİT OLDU"


Kardeşinin tedavi döneminde konuşamadığını belirten Tekin Özsoy, "Boğazı delikti daha rahat nefes alıp verebilmesi için. Konuşamıyordu. Son dönem bilinci açılmıştı. Ufak ufak hareketler yapmaya başlamıştı. Bir gün öncesinde enfeksiyon başladı, dün gece de şehit oldu" ifadelerini kullandı.

Şehit Özcan Özsoy bugün memleketi Ankara'da defnedilecek. 30 yaşında olan Özsoy'un 3 yaşında bir oğlu vardı.


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE AİLE BAKANI HASTANEDE ZİYARET ETMİŞTİ


Şehit Özcan Özsoy'u tedavi gördüğü hastanede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan (üstte) ve Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya (altta) ziyaret etmişti. Erdoğan, Özsoy'un ailesine geçmiş olsun dileklerinde bulunmuştu.