Candaş Tolga Işık 15 TEMMUZ RUHUNA YAKIŞAN BUDUR
HABERİ PAYLAŞ

15 TEMMUZ RUHUNA YAKIŞAN BUDUR

“İşgale karşı Türkiye Cumhuriyeti’nin arkasında saf tutmak hepimizin asli görevidir.” “FETÖ adlı hain örgüt sadece bir araçtır. Bu örgütün arkasındaki güçler, Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafya, jeopolitik konumu ve bu bölgede yaşanan büyük menfaat çatışmaları olduğu gibi durmaktadır.” “Uluslararası kamuoyuna FETÖ’yü anlatma görevimiz var. Bu konuda bir çalışma grubu oluşturulursa Türkiye’de yaşananları dünyaya anlatmaya en ön sırada biz talibiz."

Bu sözlerin sahibi 2 yıl önce Danıştay’ın kuruluş yıldönümünde kürsüde konuşurken Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sert bir şekilde eleştirilen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu.

Haberin Devamı

Erdoğan ve Feyzioğlu 2 yıl önceki o gerginlikten sonra dün ilk kez bir araya geldi. Herkes “Acaba ne olacak?” diye endişe ediyordu... 15 Temmuz ruhuna yakışan oldu! Geçmişe bir sünger çekildi. Türkiye’nin tarihi boyunca karşı karşıya olduğu en büyük ulusal güvenlik tehditlerinden birine, FETÖ’ye karşı omuz omuza verildi.

15 Temmuz gecesi başlayan, Yenikapı’da taçlanan Milli Mücadele ruhu dün Erdoğan ve Feyzioğlu’nun ortaya koyduğu bu iradeyle bir kez daha güç kazandı. Bu tavır vatanını seven, bu ülkeden başka gidecek yeri olmayan herkes için, hepimiz için rehber olmalı. Karşımızda uluslararası güçlerin sponsorluğunda egemenliğimize, geleceğimize kasteden bir terör çetesi var. Uluslararası destekli bu hain sürüsüyle mücadele AK Parti seçmeninin ya da teşkilatlarının tek başına başarabilecekleri bir iş değil. Ergenekon-Balyoz kumpasları, 7 Şubat, 17/25 Aralık, 15 Temmuz... Kimin ne zaman uyandığını, kimin ne kadar kandığını ölçmenin, yarıştırmanın bu mücadeleye bugün zerre faydası yok, zararı var. Yapılması gereken, bugün gerçekten, samimiyetle FETÖ gerçeğini idrak eden herkesi FETÖ’yle mücadelede etkin kılmak, inisiyatif almasını sağlamaktır. Siyasi tartışmaları, geçmişteki çatışmaları, anlaşmazlıkları bir kenara bırakıp ortak düşmana odaklanmalı... Unutmayalım ki, Türkiye’yi bu tuzaktan ayrışıp azalarak değil bütünleşip çoğalarak çıkartacağız

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder