Siyaset 15 Temmuz şehidinin mevlidi öncesi çirkin olay
Paylaş
15 Temmuz şehidinin mevlidi öncesi çirkin olay

Ankara’nın Kahramankazan ilçesi Soğulcak Mahallesi'ndeki köy konağı kimliği belirsiz saldırganlar tarafından yağmalandı. Saldırganlar, konağın içerisinde bulunan eşyaları dağıtıp kullanılamaz hale getirirken, 15 Temmuz'da şehit olan Samet Cantürk için okutulacak Mevlid-i Şerif öncesi yapılan bu duruma anlam verilemedi

Köy konağına gece yarısı arka pencerelerden birini zorlayarak içeri girdiği öğrenilen saldırganlar, Mevlid-i Şerif için kullanılacak tüm eşyaları yerlere atarken, salon, oturma odaları, mutfak, tuvaletler, mescit ve çatı saldırganlar tarafından yağmalandı.

TÜRK BAYRAĞI VE KURAN-I KERİM'İ DE YERE ATTILAR


Saldırganların köy konağından bir şey çalmadığı tespit edilirken, salonda bulunan televizyon ve bazı değerli eşyaların da götürülmediği gözlendi. Köy konağında bulunan Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim’in de yere atıldığı belirlendi.



MESAJ AMAÇLI YAPILDI


Mahalle sakinleri, bölgede çok sayıda büyük ve küçükbaş hayvan hırsızlığı yaşandığına dikkat çekerken, köylülerin gönüllü nöbet tutmaya başlamasından sonra hırsızlık olayının yaşanmadığı öğrenildi. Köylüler, hırsızların kendilerine mesaj vermek amaçlı böyle bir şey yapabileceğini tahmin ettiklerini belirtti. Öte yandan saldırının 15 Temmuz Şehidi Samet Cantürk için okutulacak Mevlid-i Şerif ile bir ilgisinin olmadığını tahmin ettiklerini belirttiler.



"BİZ HIRSIZ KOVALIYORUZ"


Soğulcak Mahalle Muhtarı Hüseyin Gökçe, 15 Temmuz şehidi için mevlitleri olduğunu belirtirken, "O, bizim çocuğumuz. Allah gani gani rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Onunla bir bağlantısı yok. Biz zaten hırsız kovalıyoruz burada. Normalde bizim köyümüzde 15 günde 25 kuzu götürdüler. Biz nöbete başladıktan sonra bunu yaptılar. Jandarmayı çağırdık, görevini yaptılar" dedi.

Haberin Devamı