Gündem 15 ton hamsi dağıtıldı

15 ton hamsi dağıtıldı

Paylaş
15 ton hamsi dağıtıldı

Balıkesir'in Sındırgı İlçesi'nde belediyenin girişimleriyle hayırseverler tarafından 15 ton hamsi dağıtıldı

Sındırgı Belediyesi hoparlörlerinden sabah saatlerinde sürekli anons yapılarak halka 10 ton hamsi dağıtılacağı duyuruldu. Dağıtımın saat 15.00'te yapılacağı açıklanırken, vatandaşlar erkenden sıraya girdi.

Hamsi kamyonlarının bir saat erken gelmesiyle de dağıtım saat 14.00'te başladı. Hamsilerin alındığı balıkçı da 5 ton gönderince dağıtılan balık miktarı 15 tonu buldu.

Sındırgı Belediye Başkanı CHP'li Özgür Ertuğrul da dağıtıma katıldı. Ertuğrul, vatandaşlara balık dağıtırken, “Bol bol dağıtalım. Vatandaş 8 yıldır aç. Bol bol yesin” dedi.

Bir vatandaşın kendisine başvurarak, hayır için bir çeşme yaptırmak istediğini kaydeden Ertuğrul, “Ben de 3-5 bin lira verip çeşme yaptıracağını, ancak insanların araçlarını yıkayabileceğini ve suyun boşa akma ihtimali bulunduğunu söyledim.

O sırada internet haberlerinde hamsinin kilosunun 1 liraya düştüğünü gördüm. Hayırsever vatandaşa da çeşme yaptırmak yerine hamsi dağıtmayı önerdim.

Birkaç hayırseverin daha katılımıyla, bir kısmını da belediyeden karşılamak suretiyle 10 ton sipariş verdik. Balıkçı arkadaş da ücretsiz olarak 5 ton eklemiş. Hayırseverlerimize ve balıkçı arkadaşa teşekkür ediyorum. Vatandaşımız afiyetle yesin” dedi.

Necip KARATUNA/Balıkesir (DHA)