Türkiye (Son Dakika) 15 yaşında baba katili oldu

15 yaşında baba katili oldu

Paylaş
15 yaşında baba katili oldu

Denizli'de 15 yaşındaki çocuk sık sık şiddet uyguladığı için annesinin sığınma evine gitmesine neden olan babasını av tüfeğiyle başından vurdu

Denizli Uzunpınar Beldesi’nde 15 yaşındaki D.A., sık sık şiddet uyguladığı için annesinin sığınma evine gitmesine neden olan babası Halil A.’yı, kendinini dövdüğü iddiasıyla, 9 ve 12 yaşındaki iki kardeşinin gözleri önünde av tüfeğiyle başından vurdu.

Haberin Devamı

Halil A.’nın cesedi, üç çocuğu tarafından gömüldüğü hayvan atıklarının bulunduğu yerden çıkartılırdı, Kadın Sığınma Evi’ndeki anne ise, oğlunun baba katili olduğunu öğrenince sinir krizleri geçirdi.

Çiftçi Halil A. (46), yaklaşık 25 yıl önce komşusu olan Gülistan A. (44) ile evlenmek istedi. Ancak ailelerinin karşı çıkması üzerine Halil A. ile Gülistan A., kaçıp evlendi. Zaman içinde çiftin 7 çocuğu oldu. Çocuklardan biri evlatlık verilirken, 3’ü evlendi. Çalışmadığı öğrenilen ve sürekli alkol aldığı belirtilen Halil A. ile eşi Gülistan A., çocukları D.A. (15), M.A. (12) ve M.A.’nın (9) yanında sürekli tartışmaya başladı.

KOCASINI KARAKOLA ŞİKAYET ETTİ

Tartışmaların şiddet boyutuna ulaşması üzerine yaklaşık bir ay önce Gülistan A., Uzunpınar Jandarma Karakolu’na gidip eşinden şikayetçi oldu. Halil A. hakkında soruşturma açılırken, Gülistan A. da devlet korumasına alındı ve Kadın Sığınma Evi’ne yerleştirildi. Annelerinden ayrı kalan ve Uzunpınar İlköğretim okulu’nda eğitim gören üç çocuk, okula devam edemedi.

Haberin Devamı

EVE ALKOLLÜ GELİP TOKATLAMIŞ

Yakınlarının desteğiyle yaşamlarını sürdüren çocuklardan ağabey D.A., iddiaya göre, dün saat 02.00 sıralarında eve gelen ve alkollü olduğu belirtilen babası H.A.’dan dayak yedi. Daha önce sık sık annesinin dövülmesine de tanık olan D.A., salonun duvarında asılı olan av tüfeğini alıp babası H.A.’nın başına ateş etti. Üç kardeş, daha sonra babalarının cesedini evin arkasında hayvan atıklarının bulunduğu alana çukur açıp gömdü.

CİNAYETİ HALAYA ANLATTILAR

Baba katili olan D.A., bugün sabah saatlerinde halası Elif Koyun’un yanına gidip, durumu anlattı. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, H.A.’nın cesedini çıkarttı. H.A. otopsi için Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. 3 kardeş işe jandarma karakoluna götürüldü.

İFADESİ YÜREK DAĞLADI

Savcı ve bir de psikolog eşliğinde ifadesine başvurulan D.A.’nın ennesinin sürekli şiddet gördüğü için devlete sığındığını söyledi. Babasının zaman zaman kendilerine de şiddet uyguladığını, koyun bakarak geçimlerini sağladıklarını, ancak babasının koyunlarla evdeki bir çok eşyayı satıp parasını eğlence mekanlarında harcadığını belirten D.A. annesinin evden gitmesiyle eğitimlerinin yarım kaldığını ve olay gecesi de babasından şiddet gördüğünü söylediği söyledi.

AĞABEY TUTUKLANDI, KARDEŞLER YURDA KONULDU


Denizli merkeze Uzunpınar Beldesi’nde annesi ve kendisini döven babası Halil A.’yı av tüfeğiyle öldüren 15 yaşındaki D.A. işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Mahkeme D.A.’nın babasını öldürdükten sonra evin yanındaki hayvan gübresi içine gömmesine yardımcı olan kardeşleri 12 yaşındaki M.A. ile 9 yaşındaki M.A.’nın, koruma altına alınıp çocuk yuvasına yerleştirilmelerine karar verdi.

Haberin Devamı

DHA