Gündem 15 yaşındaki kız göğsünden bıçaklandı

15 yaşındaki kız göğsünden bıçaklandı

Paylaş
15 yaşındaki kız göğsünden bıçaklandı

Gaziosmanpaşa'da lise öğrencisi Gamze Dikgöz, çocuğuna baktığı dayısının kızının evinde göğsünden bıçaklanarak öldürüldü

Olay, Karlıtepe Mahallesi Çelebiler Sokak 16/1 numarada meydana geldi. İETT’de şoför olarak çalışan babasını 2 yıl önce kalp krizi yüzünden kaybeden Yeşilpınar Kardelen Lisesi 1’inci Sınıf Öğrenci Gamze Dikgöz, eniştesi İsmail Zengin’in teklifi ile yaz tatili olması nedeniyle para karşılığı dayısının kızı Meliha Zengin’in 9 yaşındaki çocuğuna 3 hafta önce bakmaya başladı.

"BURADAN ÇIKAN KİŞİYİ GÖRDÜNÜZ MÜ?"

Haberin Devamı

Bu sabah bakımını üstlendiği kızı aynı mahalledeki Kur’an Kursu’na götüren 15 yaşındaki Gamze Dikgöz, yemek yapmak için eve döndü. Karşı komşularının belirttiğine göre evde tek başına bulunan Gamze Dikgöz, saat 09.30 sıralarında pencereye çıktı ve karşı komşularına "Buradan çıkan kişiyi gördünüz mü?" diye sordu. Eliyle göğsünü tutan Gamze Diköz, "Göğsüm ağrıyor" diyerek içeri girdi. Bu sırada dayısının kızı Meliha Zengin haftanın 5 günü yanlarında yatılı kalan Gamze Dikgöz’ü aradı.

ELİNDE AYAKKABI İLE KAÇTI

Gamze çocuğuna baktığı Meliha Zengin’e "Ben bir daha bu eve gelmeyeceğim. Bir kişi geldi. Zorla içeri girmeye çalıştı. Çok korktum. Bir daha bu eve gelmek istemiyorum" diyerek panik içinde telefonu kapadı. Korkuya kapılan Meliha Zengin hemen komşularını aradı ve endişelendiğini, evine gidip kontrol etmelerini istedi. Bu sırada çevredekiler 20-25 yaşlarında bir erkeğin elinde ayakkabıları ve ayaklarında çorapla koşarak uzaklaştığını gördü. Eve giren komşuları az evvel konuştukları Gamze’nin cesedini buldu.

Haberin Devamı

YALNIZ OLDUĞUNU BİLEN BİRİ

Polis ekipleri evde yaptıkları incelemelerde dairenin kapısında herhangi bir zorlama izine rastlamadı. Ancak evin içinde boğuşma izleri bulundu. Olay yerinde delil toplayan polis, hayatını kaybeden Gamze’nin ailesi, akrabaları ve arkadaşları dahil mahalledeki çok sayıda kişinin ifadesine başvurdu. Gamze’nin kullandığı bilgisayarlar da incelemeye alındı. Polis ayakkabılarını çıkarmış olması ve kapıda zorlama bulunmaması nedeniyle saldırganın tanıdık biri olduğu ihtimali üzerinde duruyor.

İNCE BIÇAK YARASI

Üç kızkardeşin en küçüğü olan Gamze’nin sol göğsü üzerinde ince bıçakla açıldığı belirlenen bir bıçak yarası bulundu. Gamze Dikgöz’ün cenazesi yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Cenazenin evden çıkartılması sırasında Dikgöz’ün yakınları ve arkadaşları sinir krizleri geçirdi. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Murat DELİKLİTAŞ/İSTANBUL (DHA)