Magazin 15 yıl öncesine götüren sürpriz

15 yıl öncesine götüren sürpriz

Paylaş
15 yıl öncesine götüren sürpriz

Ünlü sanatçı Loreena McKennitt Türkiye'de sadece POSTA Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik'in canlı yayınına konuk oldu

Dünyanın en başarılı besteci ve yorumcularından biri olarak kabul edilen İrlanda asıllı Kanadalı sanatçı Loreena McKennitt, Kanal 24'te ekrana gelen Hafta Sonu Moderatörü kuşağında Hakan Çelik’in konuğu oldu.

Haberin Devamı

Albümleri 15 milyondan fazla satan, İngiltere Kraliçesi’nden Kanada devletine kadar pek çok ülkeden başarı madalyası alan sanatçı, müzik listelerde bir numaraya kadar yükselen “The Wind that Shakes the Barley” isimli albümünün tanıtımı için çıktığı dünya turunda Türkiye’ye de bir ziyaret gerçekleştirdi.

“MCKENNITT”E CANLI YAYINDA SÜRPRİZ

24 Haftasonu Moderatörü kuşağında Hakan Çelik’in konuğu olan sanatçının birçok eseri ekrana geldi. McKennitt, Türkiye’ye bakışını ve buradaki konser programı hakkında bilgileri Hakan Çelik’le paylaştı.

Hakan Çelik 15 yıl önce ilk Türkiye ziyaretinde yine bir radyo programında konuğu olan sanatçıya programın ses kaydını dinleterek bir de sürpriz yaptı.

Sanatçının 1996 yılında imzaladığı, Türkiye’de en çok sevilen albümlerinden biri olan “The Visit” isimli albümünün afişini gösteren Çelik, sanatçıyı 15 yıl öncesine götürdü. Türkiye’de albümlerinin bu kadar çok sattığını ve bu kadar çok dinlendiğini bilmediğini, bunu öğrendiğinde şaşırdığını söyleyen McKennitt, “Bu çok heyecan vericiydi” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKÇE’YE ÇEVİRİLEN ESERLERİ ÇOK SEVİLMİŞTİ

Türkiye’ye duyduğu sevgi ve sempatiyi albümlerine de yansıtan Loreena McKennitt daha önce tanıtım filmini Peri Bacaları’nda çektiği Ancient Muse albümünde İstanbul ve Türk müziklerine göndermeler yaparak büyük ilgi görmüştü. Ünlü “Kâtibim” parçasının esas alındığı “Sacred Shabbat” ve “The Gates of İstanbul” başta olmak üzere İstanbul ve Türk müziklerine yolculuk yaptığı albümle tüm dünyada büyük ses getirmişti.

Aralarında Nilüfer’in de bulunduğu sanatçıların seslendirmesiyle Türkçe’ye kazandırılan şarkılarıyla Türk müzikseverlerin gönlünde taht kuran Loreena Mc Kennitt, müzikleri ve yeni çalışmalarını canlı yayında sadece 24 izleyicileriyle paylaştı.

POSTA İNTERNET