Gündem 15 yıl sargı beziyle yaşadı

15 yıl sargı beziyle yaşadı

Paylaş
15 yıl sargı beziyle yaşadı

Sivas'ta muhtarlık yapan 63 yaşındaki Sururi Tecer'in 15 yıl önce geçirdiği ameliyat sırasında kolunda unutulan sargı bezi, tesadüfen vücuttan çıkmaya başlayınca fark edildi

Merkeze bağlı Şahbey Köyü muhtarı olan ve Sivas Ziraat Odası Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten 5 çocuk babası Sururi Tecer, 1996 yılında Sivas- Kayseri karayolu Taşlıdere mevkiinde geçirdiği otomobil kazasında yaralandı.

Sağ kolu eklem yerinden kırılan Tecer, önce kırıkçıya giderek yardım istedi. Tecer, ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ameliyat edildi. Kırılan koluna platin takılan ve tedavi sürecinden sonra taburcu edilen Sururi Tecer, bir süre sonra kolunu kullanmakta zorlanmaya başladı.

Özellikle kış aylarında hareket ettirdiğinde oluşan ağrılar nedeni ile araç kullanamaz hale gelen Sururi Tecer, farklı tarihlerde birçok kez muayene olmasına karşın çözüm bulamadı.

Yapılan muayenelerde doktorlar kendisine ağrı nedeni olarak koluna takılan platini göstererek bunun zamanla geçeceğini söyledi. Üç ay önce Tecer, ameliyat olduğu bölgeyi eliyle kaşırken deriden çıkan bir cisim eline temas etti.

Ne olduğunu anlamayan ve bir bölümünü çekerek koparan Tecer, kalan kısmı da çekerek çıkarmaya çalışınca ağrı hissetti. Tecer, bunun üzerine yeniden Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ortopedi servisine giderek durumu anlatıp muayene oldu.

Muayene sırasında doktorun yaklaşık 15 santimlik bez parçasını tek hamleyle çekerek çıkardığını ve bunun yıllar önceki ameliyatta unutulan tampon bezi olduğunu söyleyen Sururi Tecer, bezin çıkarılmasıyla oluşan iltihabın dağıldığını ve ağrılarının azaldığını belirtti.

Tecer, "Kolumu yeniden hareket ettirmeye başladım. Başıma böyle bir şey geleceğini hiç düşünmemiştim. ama geç de olsa kurtuldum" dedi.

Hakan KALELİ/DHA